Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Volejbalistky prehrali na ME do 19 rokov s Bieloruskom 1:3

Volejbal Foto: TASR/Martin Baumann

Naše juniorky ťahali aj napriek sľubnému úvodu za kratší koniec.

Zenica 24. augusta (TASR) - Slovenské volejbalové juniorky neuspeli ani v treťom vystúpení na ME hráčok do 19 rokov. V zápase I. skupiny v bosnianskej Zenici napriek sľubnému úvodu prehrali s Bieloruskami 1:3.

ME volejbalistiek do 19 rokov:



I. skupina:

SLOVENSKO - Bielorusko 1:3
(20, -24, -19, -21)

Rozhodovali: Gall (ČR) a Varbanov (Bul.), hralo sa bez divákov
SLOVENSKO: Kohútová 1, A. Fričová 14, Smiešková 9, Čierna 2, Kucserová 11, Tereza Hrušecká 21, libero Justhová (Návratová 3, Laučíková 0, Valentová 4, Dlhošová 0). Tréner: J. Hančák.
Bielorusko: Bahajevová 2, Liabiodkinová 14, Buraková 11, Vakulková 21, Borysová 13, Saučuková 1, libero Kasciučiková (Mikanovičová 8, Šahunová 2). Trénerka: V. Palčevská.

Jaroslav Hančák, tréner SR "19" /zdroj: svf.sk/: "Odohrali sme ďalší ťažký zápas s náročným súperom, ktorý včera dokázal zdolať Srbsko 3:2. Žiaľ, nevieme odohrať celý set, respektíve zápas úplne koncentrovaní a s takýmito ťažkými súpermi ako Srbsko, Poľsko a Bielorusko, ktoré hrajú veľmi disciplinovane a agresívne, iná cesta nie je. Takticky sme boli pripravení veľmi dobre, ale nedokázali sme to udržať po celý čas. Keď sme sa držali taktických pokynov, hrali sme dobre, len čo sme to trochu vypustili, Bielorusky hrali odvážne a nevedeli sme sa chytiť. Cieľ bol jasný - chceli sme Bielorusky odtlačiť od siete. Majú výbornú nahrávačku, ktorá hrá veľmi kombinačný volejbal. Keď bol náš servis a útok agresívny a držali sme ich od siete, súboj bol veľmi vyrovnaný. Len čo sme poľavili na podaní a v útoku a začali sme vymýšľať, mali sme to veľmi náročné v obrane. To viac-menej dnes rozhodlo."

Ďalší pondelkový výsledok I. skupiny:

Srbsko - Bosna a Hercegovina 3:0 (23, 11, 13)