Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Slovenské volejbalistky prehrali v Poprade so Slovinskom

Ilustračná snímkal Foto: TASR/Martin Baumann

Obaja súperi sa v generálke na kvalifikáciu o postup na majstrovstvá Európy stretnú v Poprade aj v nedeľu o 16.00 h.

Poprad 10. septembra (TASR) - Slovenské volejbalistky prehrali v druhom z trojice prípravných duelov so Slovinskom, keď v sobotu podľahli súperovi v Poprade 0:3 a nenadviazali na piatkové víťazstvo 3:1 v Liptovskom Hrádku.

Obaja súperi sa v generálke na kvalifikáciu o postup na majstrovstvá Európy stretnú v Poprade aj v nedeľu o 16.00 h.

Slovensko - Slovinsko 0:3 (-22, -25, -10)
Slovensko: Koseková 2, Radosová 5, Abrhámová 8, Drobňáková 6, Pencová 7, Crkoňová 3, libero Valachová (Palgutová 2, Salanciová 4, Kuciaková 0, Kubová 2, Dudová 1)
Slovinsko: Grudina 9, Najdič 1, Potokar 10, Planinšec 8, Mlakar 10, Cvetanovič 10, libero Medved (Božič 0, Blagne 0, Igličar 2, Zdovc 0)


Slovenky viedli hneď v úvode 5:1, ale o náskok prišli a v polovici setu prehrávali 11:14. Slovinky potom vyhrávali už 17:13, ale Radosová esom znížila na rozdiel jediného bodu a potom Abrhámová útokom vyrovnala na 17:17. Koncovku zvládli lepšie hosťujúce hráčky a prvý set vyhrali 25:22.

Úvod druhého setu patril Slovinkám, ktoré vyhrávali 10:2. Slovenky potom zapli, znížili na 8:13 a pred koncovkou na 15:18. V závere sa dočkali vyrovnania pri dobrom servise Kosekovej - 22:22. V koncovke mali domáce hráčky aj jeden setbal, ale nevyužili ho a napokon prehrali druhý set 25:27.

Slovenské reprezentantky nemali svoj deň a nezachytili ani začiatok tretieho setu, v ktorom prehrávali 1:8 a 2:11. Veľký náskok sa už nepodarilo domácim dobehnúť a tretí set prehrali hladko 10:25.

Marek Rojko, tréner SR: "Zápas po športovej stránke nebudem hodnotiť. Myslím, že družstvo po zápase pochopilo, čo sa dnes stalo a zaujíma ma reakcia zajtra. Obrovským pozitívom je, že sa po zranení vrátila Salanciová s veľmi slušným športovým prejavom. Musím priznať, že dve-tri hráčky ohrozili dnešným výkonom svoju nomináciu na kvalifikáciu. Je zlé, že sme takýto výkon predviedli v predposlednom zápase pred kvalifikáciou a je to nepríjemné. Čaká nás s hráčkami rozbor zápasu a porada, kde nepôjde iba o volejbal a musíme si to rozobrať. Za dnešný výkon beriem plnú zodpovednosť, ale som z toho veľmi nepríjemne prekvapený."