Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

VIDEO: Slovenské volejbalistky zdolali na ME do 19 rokov Francúzsko

Na snímke radosť hráčok Slovenska po vyhratom sete v zápase 1. skupiny ME hráčok do 19 rokov vo volejbale žien medzi Slovenskom a Francúzkom v Nitre v nedeľu 28. augusta 2016. Foto: TASR/Henrich Mišovič

V pondelok nastúpia zverenky trénerky Evy Kosekovej proti Chorvátsku.


Nitra 28. augusta (TASR) - Slovenské volejbalistky do 19 rokov si na majstrovstvách Európy v Nitre pripísali na konto prvé víťazstvo. V dueli 1. skupiny zdolali v Mestskej športovej hale na Klokočine Francúzsko hladko 3:0.

V pondelok o 17.30 nastúpia zverenky trénerky Evy Kosekovej proti Chorvátsku.

Slovenky začali lepšie a po ese Šimkovej viedli 6:4. Náskok však dlho neudržali a onedlho sa do vedenia 12:9 dostali Francúzky. Slovenky však zapli a pri servise Körmendyovej vyrovnali na 12:12. V ďalšom priebehu sa však domáce volejbalistky nevedeli presadiť v útoku, trápili sa na prihrávke a Francúzsko si vypracovalo vedenie 18:13. Pri Šepeľovej podaní znížili Slovenky na 16:18. Po dlhej výmene bodovala Fričová a domáce sa dostali na dostrel - 18:19. Záver setu zvládli Slovenky fantasticky, servisom potiahla Cigániková a domáce volejbalistky napokon vyhrali prvý set 25:22.

V druhom sete prehrávali Slovenky 0:2, ale skóre otočili a po Fričovej ese viedli 5:2. Domáce volejbalistky mali navrch, výborne podávala Körmendyová a po bloku Šepeľovej bolo 10:3. Potom dala eso Šunderlíková, na kolíku sa presadila Fričová a náskok narástol na deväť bodov - 13:4. Slovenky jasne dominovali v každej činnosti a najmladšia slovenská hráčka Fričová zvýšila už na 17:7. Slovenky mali set jasne v rukách a vyhrali ho 25:12.

V dobrom výkone pokračovali aj na začiatku tretieho setu sa po esách Šepeľovej dostali do vedenia 12:5. Francúzky potom vďaka dobrému servisu znížili na 9:13. Domáce však opäť zapli pri podaní kapitánky Sedláčkovej sa dostali do vedenia 17:9. Záver duelu patril jednoznačne slovenským volejbalistkám, ktoré vo výbornej atmosfére zavŕšili víťaznú jazdu, tretí set vyhrali 25:11 a získali veľmi cenné tri body.

ME do 19 rokov - 1. skupina:
SLOVENSKO - Francúzsko 3:0 (22, 12, 11)


zápas trval 75 minút
Rozhodovali: Pavlov (Rus.) a Bartula-Gustinová (Bos. a Herc.), 300 divákov.

výsledky ďalších zápasov:
Turecko - Belgicko 3:0 (23, 14, 17)
Bulharsko - Chorvátsko 3:1 (22, 24, -24, 17)


Hlasy po zápase (zdroj svf.sk):
Eva Koseková, trénerka SR:
"Dnes sme chceli veľmi vyhrať, pretože v prvom zápase s Tureckom sme mohli len prekvapiť, ale keďže sme odohrali slušný zápas, tak sme si s Francúzskom verili. Som rada, že sme získali tri body, ktoré sú veľmi dôležité. Na začiatku sme mali trochu zviazané ruky, pretože sme vedeli, že máme na to, aby sme vyhrali. Otočili sme však prvý set a potom sme sa už rozbehli. Podali sme kolektívny výkon, na čom sme od začiatku stavali, pretože nemáme v tíme veľké osobnosti. Z víťazstva sa tešíme, ale turnaj pokračuje a pripravujeme sa na ďalšieho súpera."

Lucia Sedláčková, nahrávačka a kapitánka SR: "Išli sme do zápasu, že musíme vyhrať a som rada, že sme to zvládli. Zo začiatku sme sa trochu prispôsobili ich hre, pretože netlačili ako Turkyne, ale zvládli sme prvý set a potom sme sa rozbehli. Keby sme prvý set prehrali, tak neviem ako by vyzeral ďalší priebeh. Tešíme sa, že sme tento zápas zvládli a bojujeme o postup. Záver bol emotívny, diváci boli skvelí a ďakujeme im."

Karolína Fričová, smečiarka SR: "Keby sme prvý set nevyhrali, tak by sa zápas asi vyvíjal inak. Našťastie sme to však zvládli, prelomili sme to pri osemnástom a devätnástom bode a od druhého setu sme mali zápas v rukách. V druhom sete som už pri veľkom náskoku verila, že vyhráme, aj keď stále sme si hovorili, že musíme hrať koncentrovane, pretože sme prehrali niekoľko takýchto zápasov. Atmosféra počas celého zápasu bola úžasná a značne nám to pomohlo."

Karolína Šunderlíková, univerzálka SR: "Hrali sme trpezlivo a koncentrovane. Servisom sme ich odtlačili od siete a mali sme prevahu. Víťazstvo nás veľmi teší, užili sme si oslavy, ale turnaj sa nekončí a musíme sa sústrediť na ďalšie zápasy."