Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Slovenské kluby spoznali súperov v Challenge Cupe

Na archívnej snímke vľavo Matúš Konc (TJ Spartak Myjava) a vpravo Valdir Sequeira (VK Prievidza) Foto: TASR – Martin Palkovič

V sídle Európskej volejbalovej konfederácie v Luxemburgu sa v stredu uskutočnil žreb európskych pohárov mužov a žien pre sezónu 2017/2018.

Luxemburg 14. júna (TASR) - V sídle Európskej volejbalovej konfederácie (CEV) v Luxemburgu sa v stredu uskutočnil žreb európskych pohárov mužov a žien pre sezónu 2017/2018. Žrebovala sa Liga majstrov, pohár CEV a Challenge Cup, v ktorom má viacnásobné zastúpenie aj slovenský volejbal.

V 2. kole Challenge Cupu mužov sa úradujúci extraligový majster VKP Bystrina SPU Nitra stretne s maďarským Fino Kaposvár a piaty tím tabuľky Spartak Myjava narazí na rakúsky Union Raiffeisen Waldviertel. Prvé zápasy sú na programe 21. - 23. novembra, odvety 28. - 30. novembra. Nitra vo svojej premiére v pohárovej Európe začína vonku a Myjava, ktorá sa v minulej sezóne prebojovala až do štvrťfinále tejto súťaže, sa najskôr predstaví na domácej palubovke. V prípade postupu sa Nitra v 16-finále stretne s tureckým Maliye Piyango SK Ankara a Myjava by narazila na švajčiarsky Biogas Volley Näfels (domáce zápasy 5.-7. decembra - odvety 19.-21. decembra). Rovno do 16-finále bol žrebom nasadený ďalší pohárový nováčik VK KDS Šport Košice. Štvrtý tím uplynulej sezóne extraligy čaká rumunský zástupca CSA Steaua Bukurešť.

V ženskej súťaži Challenge Cupu sa predstavia dva bratislavské tímy VK Slávia EU Bratislava a 1. Bratislavský volejbalový klub. Majster extraligy a víťaz Slovenského pohára z uplynulej sezóny VK Slávia EU sa už v 2. kole stretne s rakúskym tímom UVC Holding Graz a začne na domácej palubovke. Rovnako ako u mužov sú prvé zápasy na programe 21. - 23. novembra a odvety 28. - 30. novembra. Práve Graz Slávia v minulej sezóne vyradila po dvoch víťazstvách 3:1 v 16-finále. V prípade postupu narazia Slávistky na ruský tím Dinamo Krasnodar. Vicemajster 1. BVK začne o kolo ďalej ako Slávie a v 16-finále mu žreb prisúdil súpera z Bosny a Hercegoviny ŽOK Gacko. V prípade postupu sa môže stretnúť v osemfinále s Krasnodarom.



Žreb Challenge Cupu 2017/2018:


Muži:


2. kolo (prvé zápasy 21. - 23. novembra, odvety 28. - 30. novembra):

TJ Spartak Myjava (SR) - Union Raiffeisen Waldviertel (Rak.)

Fino Kaposvár (Maď.) - VKP Bystrina SPU Nitra (SR)

16-finále, 3. kolo (prvé zápasy 5. - 7. decembra, odvety 19. - 21. decembra):

TJ Spartak Myjava (SR) / Union Raiffeisen Waldviertel (Rak.) - Biogas Volley Näfels (Švaj.)

Fino Kaposvár (Maď.) / VKP Bystrina SPU Nitra (SR) - Maliye Milli Piyango SK Ankara (Tur.)

VK KDS Šport Košice (SR) - CSA Steaua Bukurešť (Rum.)



Ženy:


2. kolo (prvý zápas 21. - 23. novembra, odveta 28. - 30. novembra):

VK Slávia EU Bratislava (SR) - UVC Holding Graz (Rak.)

Šestnásťfinálové 3. kolo (prvé zápasy 12. - 14. decembra, odvety 9. - 11. januára 2018):

1. BVK Bratislava (SR) - ŽOK Gacko (Bos. a Herc.)

VK Slávia EU Bratislava (SR) / UVC Holding Graz (Rak.) - Dinamo Krasnodar (Rus.)