Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Zomrel bývalý tréner volejbalovej reprezentácie žien Vladimír Tallo

Volejbal Foto: TASR/Martin Baumann

V sezóne 1997-98 doviedol Sláviu UK k majstrovskému titulu bez jedinej prehry, trénoval aj slovenskú reprezentáciu žien a neskôr pôsobil vo Francúzsku, Nemecku aj vo Švajčiarsku.

Bratislava 6. marca (TASR) - Vo veku 64 rokov zomrel v nedeľu bývalý úspešný volejbalový tréner Vladimír Tallo. V sezóne 1997-98 doviedol Sláviu UK k majstrovskému titulu bez jedinej prehry, trénoval aj slovenskú reprezentáciu žien a neskôr pôsobil vo Francúzsku, Nemecku aj vo Švajčiarsku.

Tallo na konci 80-tych rokov pôsobil v Kuvajte, odkiaľ ho vyhnala vojna v Perzskom zálive. Po návrate do Európy trénoval najskôr v rakúskom Guntramsdorfe, nasledovali švajčiarske zastávky v Montane Luzern, BTV Luzern a Kanti Schaffhausen, aby sa v roku 1997 stal trénerom Slávie UK a reprezentácie žien. Od roku 2000 viedol francúzsky ASPTT Mulhouse, neskôr pôsobil v nemeckej bundeslige v tíme Rote Raben Vilsbiburg, v Lichtenštajnsku, opäť v BTV Luzern a nakoniec vo švajčiarskom Glaruse. V roku 1982 doviedol juniorskú reprezentáciu žien ČSSR k bronzu na majstrovstvách Európy v nemeckom Lohhofe. V roku 1983 bol asistentom Vladimír Hančíka pri zisku federálneho titulu so Sláviou UK.

Jeho manželkou bola bývalá hráčka Slávie UK, víťazka Pohára víťazov pohárov z roku 1976 Anna Tallová, rodená Ďumbalová.

Posledná rozlúčka s Vladimírom Tallom bude v sobotu 11. marca o 10.00 h v bratislavskom Krematóriu.