Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Volejbalista Krajčovič bude pokračovať vo Francúzsku

Šimon Krajčovič, archívna snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Do Francúzska zamieril po šiestich rokoch v českej extralige.

Montpellier 27. mája (TASR) - Slovenský volejbalový reprezentant Šimon Krajčovič bude v budúcej sezóne pôsobiť v klube Montpellier Castelnau. Do Francúzska zamieril po šiestich rokoch v českej extralige. Semifinalista play off a víťaz základnej časti uplynulej sezóny Ligue A predstavil 24-ročného blokára ako novú posilu na svojom webe.

"Som veľmi rád, že v budúcej sezóne budem súčasťou tohto výborného tímu, tento krok ma určite posunie v kariére dopredu. Je to pre mňa splnený sen, zvlášť na takom krásnom mieste, akým je juh Francúzska. Viem, že Montpellier je ambiciózny klub s vysokými cieľmi. V náročnej a vyrovnanej súťaži nás nečaká nič jednoduché, ale pevne verím, že sa nám podarí ciele dosiahnuť. Z osobného hľadiska verím, že predvediem čo najlepšie výkony a stanem sa dôležitou súčasťou družstva," citoval Krajčoviča web Slovenskej volejbalovej federácie.

Šesťdesiatjedennásobný reprezentant SR, ktorý v máji pomohol národnému tímu k ďalšiemu postupu na európsky šampionát, rád spomína na uplynulý rok v Liberci: "Z volejbalu mám veľa krásnych spomienok, zvlášť z minulej sezóny, keď sme s Duklou získali Český pohár, ligový bronz a obsadili 5. miesto v CEV Cupe. Som rád, že som mohol tímu pomôcť dobrými výkonmi. Skvelým zážitkom bude určite aj ďalšia účasť na majstrovstvách Európy s národným tímom."