Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Volejbalistky Doprastavu vedú vo finále nad Sláviou EU

volejbal Foto: TASR/Martin Baumann

V sobotu 21. apríla je na programe druhé stretnutie, domácim tímom v hale Mladosť bude Slávia EU.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Volejbalistky Doprastavu Bratislava zvíťazili v stredu na svojej palubovke v prvom finále play off extraligy nad Sláviou EU Bratislava 3:1 a v sérii hranej na tri víťazstvá sa ujali vedenia 1:0.

V sobotu 21. apríla (17.00) je na programe druhé stretnutie, domácim tímom v hale Mladosť bude Slávia EU, ktorá bojuje už o svoj 14. majstrovský titul

finále play off - 1. zápas:

Doprastav Bratislava - Slávia EU Bratislava 3:1 (14, -24, 21, 18)
/stav série: 1:0/



101 minút, rozhodcovia: Juráček, Sarka
Doprastav: Crkoňová, Palgutová, Jelínková, Pencová, Rojková, Hensonová (liberka Valachová, Drobňáková, Šmitalová, Koseková, Vargová)
Slávia EU: Kuciaková, Kóšová, Smataníková, Salanciová, Herelová, Golitková (liberka Hinzellerová, Svatošová, Kršková, Mitrengová)

Hoci lepšie začali obhajkyne titulu (1:4), set vyhrali jasne domáce, ktoré v ďalšom priebehu ťažili z kvalitnejšieho útoku i obrany, ale aj z chýb slávistiek. Tie dokázali zvládnuť napokon len druhý set, v ktorom v jeho úvode prehrávali. Neskôr však začali dominovať, keď dvakát viedli o päť bodov (13:8, 14:9), záver setu si však skomplikovali.

Doprastav mal za stavu 24:23 výhodu setbalu, ten ale hráčky EU odvrátili a dvoma bodmi set otočili vo svoj prospech. V ďalších dvoch však ťahali za kratší koniec, hoci v treťom držali s domácimi krok až do stavu 17:17. Vo štvrtom sete sa v hre Slávie vyskytli opäť zbytočné chyby a Doprastav si tak bez väčšieho odporu došiel nielen po jeho zisk, ale aj cenné víťazstvo v prvom finále.

Eva Koseková, trénerka Doprastavu: "Myslím si, že to bol finálový zápas, ako má byť. Boli tam emócie, bojovnosť, každý chcel vyhrať, hral sa dobrý volejbal.My sme boli lepší v útoku po prihrávke aj po obrane a myslím si, že o našom víťazstve rozhodlo menej chýb."

Martin Hančík, tréner Slávie EU: "Bol to typicky finálový zápas, dosť nervózny. Hlavne z našej strany. My sme robili strašne veľa chýb, nedaril sa nám útok stredom siete, jednoducho nám to dnes nešlo. Aj keď sme dostali od domácich šancu, nevyužili sme ju. Myslel som si, že po vydretom druhom sete to bude z našej strany lepšie, no nestalo sa tak a najmä štvrtý set sme hrali znova zle. Z prehry sa musíme otriasť, bol to len prvý zápas a v sobotu doma jednoznačne vyhrať."