Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Volejbalistky Dubovcová s Nestarcovou zostali pred bránami semifinále

Natália Dubovcová (vľavo) a Dominika Nestarcová. Foto: TASR/Dušan Hein

V piatkovom zápase 3. kola play off prehrali s talianskou dvojicou Marta Menegattiová, Viktoria Orsiová-Tothová.


Moskva 29. mája (TASR) - Slovenským plážovým volejbalistkám Natálii Dubovcovej a Dominike Nestarcovej tesne ušla účasť v semifinále grandslamového turnaja Svetovej série v Moskve. V piatkovom zápase 3. kola play off prehrali s talianskou dvojicou Marta Menegattiová, Viktoria Orsiová-Tothová 0:2 (-24, -24).

Na prvom zo série piatich grandslamov tak Slovenky obsadili konečné piate miesto, získali prémiu 17.000 USD i 480 bodov do renkingu Medzinárodnej volejbalovej federácie (FIVB). Päťnásobné národné šampiónky sa najbližšie predstavia na turnaji Svetovej série v Chorvátsku (2.-7. júna v Poreči).

"Na olympiádu treba spraviť dvanásť krokov a my sme práve teraz jeden malý spravili. Ešte nás čaká jedenásť turnajov, z ktorých sa počítajú body do Ria. Tešíme sa z postupu medzi osem najlepších tímov, aj keď nás samozrejme tesná prehra s Taliankami veľmi mrzí a po zápase padli aj slzy. Hrali sme tretí zápas za deň, Talianky mali výhodu, že v prvom kole ich súperky nenastúpili. V každom prípade hodnotíme piate miesto veľmi pozitívne a máme z neho radosť. Teraz sa vraciame domov a v pondelok cestujeme na ďalší turnaj do chorvátskeho Poreču," povedal pre oficiálny web Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) manažér slovenskej dvojice Miloš Dubovec.

Grand Slam v Moskve:
3. kolo play off

Dubovcová, Nestarcová (16-SR) - Menegattiová, Orsiová-Tothová (13-Tal.) 0:2 (-24, -24)

2. kolo play off
Laboureurová, Sudeová (15-Nem.) - Dubovcová, Nestarcová (16-SR) 0:2 (-21, -13)

1. kolo play off
Dubovcová, Nestarcová (16-SR) - Kolosinská, Brzosteková (25-Poľ.) 2:1 (-24, 21, 12)