Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Volejbalistky SR v Tatrách odštartovali prípravu na domáce ME

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Slovenky pobudnú pod Tatrami dva týždne.

Poprad 9. júla (TASR) - Slovenské volejbalové reprezentantky v pondelok v Poprade odštartovali záverečnú fázu prípravy na domáce augustové majstrovstvá Európy EuroVolley 2019 v Bratislave (23. augusta až 1. septembra). Slovenky pobudnú pod Tatrami dva týždne. "Prvá časť prípravy tu v Poprade bude zameraná na kondíciu," povedal na oficiálnom webe Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) taliansky tréner SR Marco Fenoglio. Následne sa naše dievčatá presunú do Nitry, kde sa budú pripravovať od 22. júla. Pod Zoborom ich čakajú prípravné stretnutia - na prelome júla a augusta proti Chorvátkam, Maďarkám a tesne pred šampionátom proti Fínkam. Ešte predtým (9.-12. augusta) sa Slovenky predstavia v príprave aj na pôde Belgičaniek. "Verím, že si dievčatá udržia formu zo záveru Zlatej európskej ligy, v poslednom zápase proti Ukrajinkám (3:1) podali naozaj veľmi dobrý výkon," uviedol Fenoglio.

Do nominácie na záverečnú prípravu sa dostalo 17 hráčok. Káder je prakticky v totožnom zložení ako počas nedávnej Zlatej európskej ligy. Vo výbere sú aj smečiarka Karolína Fričová, nahrávačka Ella Erteltová a blokárka Michaela Abrhámová, ktorá v Zlatej EL chýbala zo zdravotných dôvodov. "V tejto zostave bude tím minimálne dva týždne, pred zápasmi s Chorvátskom sa potom bude riešiť prípadné zúženie nominácie. Dôležitými faktormi v tomto smere budú samotný priebeh prípravy a tiež zdravotný stav hráčok, predovšetkým Mišky Abrhámovej a Jarky Pencovej, ktorá berie silné antibiotiká a minimálne dva týždne bude v domácom liečení," povedal športový riaditeľ SVF Marek Rojko a doplnil: "Univerzálka Nikola Pištěláková nenastúpila do prípravy z osobných a rodinných dôvodov."

Slovenky do domáceho šampionátu na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu vstúpia v piatok 23. augusta dôležitým zápasom proti Španielkam. V D-skupine a boji o osemfinále nás neskôr čakajú Švajčiarky, Bielorusky, Nemky a topfavoritky z Ruska. "Naším cieľom je, aby dievčatá v každom zápase išli naplno, bojovali a bili sa o dobrý výsledok. To je moja mentalita, vždy do toho ísť s cieľom zvíťaziť. Verím, že náš výkon potom ocenia aj fanúšikovia a že nás prídu podporiť naozaj v hojnom počte," uzavrel tréner Fenoglio.

Nominácia žien SR na záverečnú prípravu pred šampionátom EuroVolley 2019 v Bratislave:

nahrávačky: Barbora Koseková, Lenka Ovečková, Ella Erteltová

smečiarky: Nikola Radosová, Romana Hudecová, Mária Kostelanská, Miroslava Kijaková, Karolína Fričová

blokárky: Jaroslava Pencová, Nina Herelová, Veronika Hrončeková, Michaela Abrhámová, Sandra Szabóová

univerzálky: Karin Palgutová, Karin Šunderlíková

liberá: Skarleta Jančová, Michaela Španková

realizačný tím:

team manager: Slavomír Huba
tréner: Marco Fenoglio
asistent trénera a kondičný tréner: Stefano Micoli
asistent trénera: Michal Mašek
štatistik: Tomáš Samsely
fyzioterapeut: Jacek Bentkowski

Program záverečnej prípravy na ME:

8.-20. júla: sústredenie v Poprade
22. júla-7. augusta: sústredenie v Nitre
13.-20. augusta: sústredenie v Nitre
21. augusta: presun do Bratislavy

Prípravné zápasy:

26.-28. júla: Slovensko - Chorvátsko (3 zápasy v Nitre)
2.-3. augusta: Slovensko - Maďarsko (2 zápasy v Nitre)
9.-12. augusta: Belgicko - Slovensko (v Belgicku)
19.-20. augusta: Slovensko - Fínsko (2 zápasy v Nitre)