Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Volejbalistky zdolali v kvalifikácii ME domáce Portugalsko 3:1

Slovenské reprezentantky. Foto: TASR/Henrich Mišovič

V poslednom zápase na prvom turnaji nastúpia zverenky trénera Mareka Rojka v nedeľu proti Izraelu.


Povoa de Varzim 17. septembra (TASR) - Slovenské volejbalové reprezentantky zvíťazili vo svojom druhom zápase na 1. turnaji D-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2017 v portugalskom Povoa de Varzim nad domácim tímom 3:1 a pripísali si do tabuľky tri body.

V poslednom zápase na prvom turnaji nastúpia zverenky trénera Mareka Rojka v nedeľu o 16.00 h proti Izraelu, ktorý má zatiaľ na konte dve prehry.

Marek Rojko, tréner SR:
"Po realistickom vytriezvení z kvality Chorvátska a po veľmi dobrom výkone Portugalska s Izraelom sme mali pred dnešným zápasom rešpekt. Pripravovali sme sa zodpovedne, pretože víťazstvo bolo kľúčom k druhému miestu. Pokračovať po chorvátskom sklamaní nebolo jednoduché, ale hráčky sa zmobilizovali a základnou zostavou sa podarilo družstvo upokojiť. Hrali sme veľmi koncentrovane od prvej lopty a tlačili sme na slabiny súpera. Keby sme vyriešili jednu dve situácie dôraznejšie, tak sme mohli vyhrať aj 3:0, ale Portugalsko hrá veľmi nepríjemný a bojovný volejbal a má štyri-päť šikovných hráčok. Som rád, že máme tri body a musíme sa skoncentrovať na zápas s Izraelom."
Kvalifikácia ME, 1. turnaj 2. kola - Povoa de Varzim (Port.):
Slovensko - Portugalsko 3:1 (19, 17, -23, 21)


Zápas trval: 114 minút, rozhodovali: Sampaolo (Tal.) a Arrarte Mira, 1200 divákov

SR: Pencová 16, Koseková 0, Kuciaková 6, Šmitalová 10, Kubová 11, Radosová 14, libero Valachová (Salanciová 2, Crkoňová 2, Dudová 1)


Ďalší výsledok:
Chorvátsko - Izrael 3:0 (9, 21, 25)

Zostávajúci program:
nedeľa 18. 9.: Izrael - Slovensko (16.00), Chorvátsko - Portugalsko (19.00)