Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Pavel Vrba ako tréner SR padol, Ján Kováčik ďalšie meno neprezradí

Pavel Vrba Foto: TASR

Post po Vladimírovi Weissovi tak stále zostáva neobsadený. Prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik navrhne ďalší postup na rokovaní Výkonného výboru SFZ v utorok 10. apríla.

Bratislava 3. apríla (TASR) - Český tréner Pavel Vrba s definitívnou platnosťou nebude novým trénerom slovenskej futbalovej reprezentácie. Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik tak navrhne ďalší postup na rokovaní Výkonného výboru SFZ, ktoré bude v utorok 10. apríla.

Post po Vladimírovi Weissovi tak stále zostáva neobsadený. "Nakoľko rokovania s klubom FC Viktoria Plzeň o uvoľnení Pavla Vrbu na post reprezentačného trénera slovenskej reprezentácii neboli s definitívnou platnosťou úspešné, prezident SFZ Ján Kováčik navrhne ďalší postup na rokovaní Výkonného výboru SFZ, ktoré bude v utorok 10. apríla," informoval v utorok SFZ.

VV SFZ dal Kováčikovi na februárovom zasadnutí mandát na rokovanie s Pavlom Vrbom a zástupcami jeho aktuálneho zamestnávateľa českého majstra Viktorie Plzeň. Jej majiteľ Tomáš Paclík však už začiatkom marca dal jasne najavo, že Vrbu pre potreby slovenskej reprezentácie nehodlá uvoľniť a trvá na dodržaní jeho platnej zmluvy do roku 2013.

"Môžem potvrdiť, že rokovania s Viktoriou Plzeň, ktoré sme viedli, sa neskončili dohodou. Tréner Vrba Slovensko nepovedie. Na najbližšom zasadaní výkonného výboru požiadam o mandát na rokovanie s ďalším kandidátom. Jeho meno, či prípadne krajinu z ktorej pochádza, ale nechcem v tejto chvíli ešte špecifikovať," potvrdil pre TASR informáciu prvý muž slovenského futbalu.

Slovenský národný výber najbližšie čaká zápas 26. mája v rakúskom Klagenfurte s koorganizátorom EURO 2012 z Poľska.