Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Vůjteka vystrieda po šampionáte na českej lavičke Jandač

Na archívnej snímke tréner Vladimír Vůjtek Foto: TASR/Pavel Neubauer

Jandač v súčasnosti pôsobí ako Vůjtekov asistent.

Praha 14. januára (TASR) - Novým hlavným trénerom českej hokejovej reprezentácie sa stane od nasledujúcej sezóny Josef Jandač. Súčasný kormidelník Sparty Praha podpíše so zväzom dvojročnú zmluvu a na poste vystrieda Vladimíra Vůjteka.

Vo štvrtok o tom informoval portál isport.blesk.cz. Jandač zároveň na konci prebiehajúcej sezóny skončí ako kouč Sparty a bude sa venovať výhradne národnému výberu. Ten povedie už na Svetovom pohári. "Jeho prvou úlohou bude zostaviť realizačný tím na budúcu sezónu a v stanovenom termíne pripraviť spolu s asistentmi základnú nomináciu na Svetový pohár," povedal prezident hokejového zväzu Tomáš Král.

Jandač v súčasnosti pôsobí ako Vůjtekov asistent. Podľa pôvodného plánu mal úvodnú zostavu na SP vybrať práve bývalý tréner slovenskej reprezentácie. Šestnásťčlenný menoslov mal zverejniť do 1. marca. Konečný výber 20 korčuliarov a troch brankárov musia krajiny nahlásiť do 1. júna.

Šesťdesiatosemročný Vůjtek tak absolvuje posledný turnaj ako hlavný tréner na májových MS v Rusku, no nie je vylúčené, že pri reprezentácii zotrvá v inej funkcii. "Sme dohodnutí, že pokiaľ by Vladimír Vůjtek zmenil svoje rozhodnutie uzavrieť zmluvu len na túto sezónu a mal by záujem pokračovať ako člen realizačného tímu, môžeme s ním počítať aj po majstrovstvách sveta," dodal Král.

Vůjtek viedol slovenskú reprezentáciu od roku 2011 do roku 2015 a na MS 2012 v Helsinkách s ňou získal striebornú medailu.