Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Vůjteka mrzeli hlúpe fauly: Turnaj psychicky nezvládame

Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovenskí hokejisti prehrali vo svojom štvrtom vystúpení s Nórskom 2:3.

Ostrava 6. mája (TASR) - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek netajil po stredajšom zápase B-skupiny MS s Nórskom (2:3) sklamanie z výsledku. Jeho tím premárnil nádejný dvojgólový náskok a utrpel prehru, ktorá mu komplikuje postupové vyhliadky.

"Samozrejme, je to sklamanie. Ale pýtali sme si ho. Tri zápasy sme tvrdo dreli na to, aby sme vyhrali, vo všetkých troch sme prehrávali a dokázali sme ich otočiť v náš prospech. Hovorili sme si, že raz sa musíme dostať do vedenia a bude to lepšie. Bohužiaľ, dnes sme dokonca boli v dvojgólovom vedení a ten zápas sme napriek tomu stratili," smutne konštatoval reprezentačný tréner.



Podľa neho rozhodli vylúčenia na slovenskej strane, ktoré dostali súpera na koňa. "Za stavu 2:0 sme urobili hlúpe fauly, inkasovali sme góly v oslabeniach, čo ovplyvnilo celý zápas," poznamenal Vůjtek. Jeho mužstvo stratilo náskok a šance na postup do štvrťfinále sa tak výrazne zhoršili. "Je to pre nás šokujúce, pokazilo to dojem z našich prvých troch zápasov na turnaji. Bohužiaľ, musím povedať, že zatiaľ nezvládame turnaj ako domáce mužstvo po psychickej stránke."



Zápas nedohral obranca Andrej Meszároš, ktorý putoval predčasne pod sprchy po tom, čo v 48. minúte koncom hokejky bodol súpera. "Je to pre mňa rozčarovanie. Hokej je však emotívna hra, bohužiaľ, stalo sa. Andrej sa ospravedlnil celej kabíne. Ten faul bol zbytočný, odzrkadlila sa v ňom depresia celého mužstva. Už len dúfame, že nedostane dištanc a nebude nám chýbať v ďalšom zápase," dodal tréner.

Slováci konečne strelili prvý gól, Hudáček: Ale asi to nebolo dobré

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka v troch predošlých zápasoch vždy prehrávali a museli doťahovať náskok súpera. Pred Nórskom si želali opačný scenár, no nie s takýmto koncom. "Každý si to želal, ale nakoniec to asi nebolo dobré," zamyslel sa nad priebehom stretnutia útočník Libor Hudáček.

Slováci nedokázali udržať sľubný náskok, keď v druhom dejstve dvakrát inkasovali. Nóri im boli viac ako vyrovnaní súperi a v 42. minúte pri presilovke strhli triumf na svoju stranu. "Za stavu 2:0 začali oni hrať a na nás bol veľký tlak. Dokázali využiť svoje presilovky, na našej strane bolo príliš veľa vylúčení. Tá päťminútová presilovka a následne 5 na 3 nás oslabili. Bolo to vekmi dlhé a už sme nemali čas, aby sme obrátili zápas," pokračoval Hudáček.



Reprezentácia si tak dosť skomplikovala cestu do štvrťfinále. Aj po stredajšej prehre síce figuruje na 3. priečke tabuľky so 7 bodmi, ale rovnaký počet majú aj štvrtí Bielorusi, tí ale majú zápas k dobru. Slovákov navyše čakajú už len súperi z rangu najťažších - Fínsko, Rusko a na záver nezdolané USA. "Ťažko povedať, ako ovplyvnila táto prehra celý turnaj. To budeme vedieť až po ďalších troch zápasoch. No musíme zdolať niekoho zo silných súperov," dodal Hudáček.