Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Výber hviezd Major League Soccer zdolal v exhibícii Chelsea Londýn

David Beckham počas exhibičného zápasu MLS Foto: TASR/AP Photo

Za výber MLS nastúpil vo výrazných ružových kopačkách aj hviezdny stredopoliar Los Angeles Galaxy David Beckham.

Chester 26. júla (TASR) - V exhibičnom zápase výberu futbalových hviezd americkej Major League Soccer (MLS) a londýnskej Chelsea sa z víťazstva 3:2 nakoniec v stredu tešili zástupcovia zámorskej súťaže, keď o víťazstve rozhodol v nadstavenom čase Eddie Johnson.

Na štadióne PPL Park, ktorý je domácim stánkom tímu MLS Philadelphia Union, skórovali okrem Johnsona aj Chris Wondolowski a Chris Pontius, v drese Chelsea sa presadili Frank Lampard a John Terry. Za výber MLS nastúpil vo výrazných ružových kopačkách aj hviezdny stredopoliar Los Angeles Galaxy David Beckham. Angličan sa do USA vrátil len na krátku dobu, keďže sa aktívne angažuje na dianí v súvislosti s olympiádou.

Do vedenia poslal výber MLS Wondolowski zo San Jose, ktorý kraľuje tohtosezónnej tabuľke strelcov so 17 gólmi. V 21. minúte potrestal nedôraznú defenzívnu prácu Chelsea. Londýnčania však dokázali dvomi gólmi priebeh celkom zmeniť. Postaralo sa o to známe duo Lampard a Terry, ktorí víťazov Ligy majstrov posunuli do vedenia. Terry v 32. minúte hlavou vyrovnal a Lampard skóroval v 59. minúte. Vedenie Chelsea ukončil v 73. minúte Chris Pontius po kombinácii s tímovým kolegom z D.C. United Dwaynem De Rosariom. Pontius, ktorého vyhlásili za hráča zápasu, presne vystrelil okolo gólmana "modrých" Rossa Turnbulla.

Keď sa už zdalo, že zápas vyvrcholí penaltovým rozstrelom, unikol obrane Chelsea Eddie Johnson zo Seattle Sounders a "zariadil" tak prvé víťazstvo výberu hviezd MLS nad medzinárodným tímom od roku 2008.