Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Vyhlásili štvrtú výzvu na športovú infraštruktúru vo výške 17 mil. eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Spolufinancovanie zo strany žiadateľa je vo výzve opätovne nastavené na minimálne 30 percent z celkových oprávnených výdavkov na projekt.

Bratislava 15. novembra (TASR) - Fond na podporu športu (FNPŠ) vyhlásil štvrtú výzvu na športovú infraštruktúru vo výške 17 miliónov eur. K tomuto kroku pristúpil v nadväznosti na uznesenie správnej rady FNPŠ z 9. novembra o predkladaní žiadostí o poskytnutí príspevku určeného na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry. Fond o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

Spolufinancovanie zo strany žiadateľa je vo výzve opätovne nastavené na minimálne 30 percent z celkových oprávnených výdavkov na projekt. Vyššie percento znamená viac bodov a väčšiu šancu na úspech. "V správnej rade sme rôzni ľudia, ale spája nás láska k športu, ktorá smeruje k schopnosti komunikácie a spolupráce. Som preto veľmi rád, že sme po viacmesačnej príprave podľa plánu na novembrovom zasadnutí správnej rady jednohlasne schválili vypísanie tzv. infra výzvy už 4. generácie vrátane kritérií hodnotenia projektov. Od dnes je jej znenie verejné," uviedol Ladislav Križan, predseda správnej rady FNPŠ v oficiálnom vyhlásení.

Systém fnps.egrant.sk bude pre záujemcov otvorený v termíne od 1. februára do 29. februára. Fond na podporu športu bude priebežne na svojom webovom sídle fnps.sk zverejňovať všetky relevantné informácie, týkajúce sa výzvy.