Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Výpravu SR 20 privítala v Ufe ruská zima, batožiny prišli v poriadku

Na snímke slovenská hokejová dvadsiatka pred odchodom na hokejové MS do ruskej Ufy 23. decembra 2012 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Prvý duel na slovenských reprezentantov čaká v stredu 26. decembra od 15.00 SEČ proti domácemu výberu.

Bratislava 24. decembra (TASR) - Výpravu slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov privítala v Ufe pravá ruská zima. Zverenci Ernesta Bokroša odcestovali do dejiska blížiacich sa MS hráčov tejto vekovej kategórie (26. decembra - 5. januára) v nedeľu popoludní.

"Let do dejiska šampionátu trval štyri hodiny a vzhľadom na päťhodinový posun sme dorazili o šiestej ráno. Na letisku nás čakala televízia, zopár novinárov a teamhost Vladimír Aravin," citovala slová manažéra výpravy Romana Ulehlu oficiálna stránka SZĽH www.hockeyslovakia.sk.

Ulehla poskytol aj ďalšie informácie z dejiska MS: "Je tu zima ako v ruskom filme, veľa snehu a mínus 25 stupňov. V hlavnom meste Baškirska, vzdialeného vyše 1500 kilometrov východne od Moskvy, sme ubytovaní v hoteli Prezident spolu s mužstvami Švédska a Česka. Cesta na štadión, konkrétne do Ufa Areny, dejiska stretnutí našej skupiny, v ktorej hráva svoje zápasy účastník KHL aj našim fanúšikom dobre známy Salavat Julajev Ufa, trvá asi dvadsať minút autobusom. Po príchode chlapci išli do postelí, maséri Rasťo Ladecký a Ľuboš Ondrejka so mnou na 'zimák', kde sme vyložili batožiny. Všetky prišli v poriadku. Prvý tréning v dejisku MS je na programe o 18.45 miestneho času a má trvať poldruha hodiny. Priviezli sme aj potrebné 'suroviny', takže štedrovečerná večera bude slovenská klasika - oplátky s medom, kapustnica a kapor so zemiakovým šalátom," uzavrel prvé informácie z Ufy Roman Ulehla.

Prvý duel na slovenských reprezentantov čaká v stredu 26. decembra od 15.00 SEČ proti domácemu výberu. Ďalšími súpermi SR "20" v základnej B-skupine budú postupne Kanada (28. decembra o 10.30 SEČ), Nemecko (30. decembra o 15.00 SEČ) a USA (31. decembra o 11.00 SEČ).