Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Právnici nevylúčili korupciu pred futbalovými MS 2006 v Nemecku

Na snímke je futbalová lopta, s ktorou sa hral finálový zápas Francúzsko vs. Taliansko na MS 2006 vo futbale. Foto: TASR/AP

Pochybnosti vyvoláva dohoda medzi šéfom organizačného výboru Franzom Beckenbauerom a vtedajším prezidentom CONCACAF-u Jackom Warnerom.

Frankfurt 4. marca (TASR) - Externí právnici nedokázali úplne vylúčiť korupciu v prípade pridelenia majstrovstiev sveta vo futbale v roku 2006 Nemecku.

Pochybnosti vyvoláva dohoda medzi šéfom organizačného výboru Franzom Beckenbauerom a vtedajším prezidentom Konfederácie severoamerického, stredoamerického a karibského zväzového futbalu (CONCACAF) Jackom Warnerom. Christian Duve z právnickej firmy Freshfields povedal, že nie je jasné či Nemecký futbalový zväz (DFB) schválil dohodu o "rôznych službách" s predstaviteľmi CONCACAF.

Duve uviedol, že kontrakt obsahoval "nezvyčajné služby", z ktorých boli niektoré splnené, ako napríklad provízia zo vstupeniek a taktiež to, že Warner cestoval do Nemecka na náklady DFB.

Problémom je aj čiastka 6,7 milióna eur vyplatená na účet bývalého šéfa firmy Adidas Roberta Louisa-Dreyfusa z DFB, ktorú dokladovali ako financie na galavečer MS. Peniaze mali údajne slúžiť na úplatky pre štyri kľúčové hlasy pri voľbe dejiska MS 2006.