Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Lang dosiahol na ME vo wakeboardingu zlatý hetrik: Je to trochu zázrak

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Dve medaily vybojovali slovenskí reprezentanti na minulotýždňových ME vo wakeboardingu a wakeskatingu v Tel Avive. O obe sa postaral iba 19-ročný Július Lang.

Bratislava 28. septembra (TASR) - Dve medaily vybojovali slovenskí reprezentanti na minulotýždňových ME vo wakeboardingu a wakeskatingu v Tel Avive. O obe sa postaral iba 19-ročný Július Lang, ktorý v juniorskej kategórii "skaterov" zaznamenal zlatý hetrik a medzi mužmi v kategórii open obsadil tretiu priečku.

"Veľmi ma potešilo, že som obhájil titul medzi juniormi. Tretíkrát za sebou získať zlato je trochu zázrak a možno aj šťastie. Je to super pocit aj preto, že tento rok je môj posledný v tejto kategórii. V tejto sezóne nám prvýkrát dovolili štartovať v dvoch kategóriách a to, že som sa dostal na pódium aj medzi mužmi, bol pre mňa príjemný bonus. Do budúcnosti mi to len pomôže,"
hodnotil svoje vystúpenie na európskom šampionáte štvornásobný majster Slovenska.

Lang predtým triumfoval medzi juniormi aj na ME 2014 v Poľsku a o rok neskôr v Taliansku. Pred dvoma rokmi na MS v Nórsku si vybojoval bronzovú medailu. "Stále je čo zlepšovať a verím, že to ukážem aj v novembri na majstrovstvách sveta. Budem rád, ak sa mi podarí dostať sa do prvej trojky v oboch kategóriách," povedal Lang. Svetový šampionát štartuje 3. novembra v mexickom Morelos Acuaski Action Park. Okrem Langa bude Slovensko reprezentovať medzi ženami wakeboardistka Zuzana Vráblová, ktorá patrí medzi elitu. "Európu" vynechala a momentálne sa pripravuje v USA.

Na ME v Izraeli reprezentovali v konkurencii 208 účastníkov z 21 krajín štyria slovenskí jazdci. Premiérovo sa na šampionáte predstavil Ivan Pospíšil, ktorý obsadil v kategórii wakeboard masters mužov 5. miesto. "Je to pre mňa životný výsledok, pretože pre mňa je tento šport hlavne koníčkom," povedal Pospíšil. Juraj Vrzgula skončil v kategórii wakeboard veteran po dvoch pádoch vo finále na 6. priečke a Zuzana Hrušková medzi ženami open zostala pred bránami finále.

Slováci trénujú zvyčajne v areáli Wakelake na Zlatých pieskoch, kde vždy v lete úspešne hostia medzinárodnú súťaž Golden Trophy. Preto patrí Bratislava aj ku kandidátom na usporiadanie MS či ME. "Už tri roky nás do toho tlačí medzinárodná federácia a aj jazdci zo zahraničia, ktorým sa u nás páči. Chceme ale na to byť dobre pripravení. Plánujeme postaviť druhý vlek a keď sa nám to podarí, pôjdeme do toho," vysvetlila šéfka slovenskej výpravy na šampionátoch Veronika Pfundtnerová.