Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Waleskí fanúšikovia na autách hlásili v Eurotuneli meškanie 5 hodín

Eurotunel, ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Riadne vlakové linky na trase Londýn - Paríž, ktoré stoja aj v Lille však nehlásili žiadne meškania ani problémy.

Lille 1. júla (TASR) - Motorizovaní fanúšikovia Walesu sa obávali, že mnoho z nich nestihne pricestovať na štvrťfinále futbalových EURO 2016 do Lille proti Belgicku. V piatok o 21.00 SELČ sa na miestnom Stade Pierre Mauroy hralo druhé štvrťfinále šampionátu, ale pre zdržania v Eurotuneli prišlo k dopravným meškaniam.

Eurotunelová spoločnosť Le Shuttle hlásila v priebehu dňa trojhodinové meškanie vo Folkestone, keďže technické problémy spôsobili v tuneli zastavenie jedného z vlakov. Walesania cestujúci z Britských ostrovov pre BBC dokonca uvádzali až 5-hodinové meškania. Z terminálu na francúzskej strane v Calais je do Lille asi 100 km. Prepravná spoločnosť zareagovala okamžite, nasadila tri mimoriadne vlaky aby zredukovala meškania a tiež požiadala pasažierov, ktorí nutne nemuseli cestovať v piatok, aby odložili ich cesty.

Riadne vlakové linky na trase Londýn - Paríž, ktoré stoja aj v Lille však nehlásili žiadne meškania ani problémy.

Belgičanov príde do Lille podporiť aj kráľ Filip I.

Belgický kráľ Filip I. príde osobne povzbudiť futbalistov na piatkový štvrťfinálový súboj EURO 2016 proti Walesu. Podľa informácie agentúry AP jeho meno figuruje v zozname VIP hosťov pre zápas v Lille (21.00 SELČ).

Lille je blízko belgických hraníc a do Bruselu je odtiaľ iba 100 km. Walesania sa nebudú môcť spoľahnúť na účasť ich princa Charlesa, ktorý síce je v regióne Lille, ale zúčastnil sa len ceremónie 100. výročia bitky na Somme.