Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Wawrinka ide na operáciu kolena, nebude obhajovať triumf na US Open

Švajčiar Stan Wawrinka, archívne foto. Foto: TASR/AP

Wawrinka nebude hrať ani na turnajoch Masters 1000 v Montreale a v Cincinnati. Švajčiara koleno trápilo celé leto a na okruhu sa od prehry v prvom kole Wimbledonu nepredstavil.

Ženeva 4. augusta (TASR) - Švajčiarsky tenista Stan Wawrinka nebude obhajovať minuloročný triumf na poslednom grandslamovom turnaji roka US Open. Štvrtý muž svetového rebríčka v piatok oznámil, že sa podrobí operácii kolena a predčasne končí sezónu na okruhu ATP.

Wawrinka nebude hrať ani na turnajoch Masters 1000 v Montreale a v Cincinnati. Švajčiara koleno trápilo celé leto a na okruhu sa od prehry v prvom kole Wimbledonu nepredstavil. "S ľútosťou musím oznámiť, že po konzultácii s mojím lekárom som sa rozhodol, že sa podrobím operačnému zákroku kolena. V tejto situácii to bolo jediné riešenie, aby som mohol na vrcholovej úrovni súťažiť ešte niekoľko rokov. Som veľmi smutný, ale už teraz sa teším, keď sa vrátim zdravý a v plnej sile. Ďakujem mojim fanúšikom za obrovskú podporu, ktorú mi vyjadrovali v posledných dňoch. Vidíme sa v roku 2018," povedal 32-ročný Wawrinka.

Wawrinka je po Novakovi Djokovičovi druhým top hráčom, ktorý pre zranenie ukončil sezónu. Srba trápi lakeť, a preto sa na kurty vráti až na budúci rok. Mimo hry je aktuálne aj prvý muž svetového rebríčka Andy Murray, ktorý má problémy s bokom.