Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Weiss ml. trénoval so Slovanom: Veľmi mi to pomohlo

Na snímke Vladimír Weiss ml. počas tréningu pred zápasom B-skupiny na Majstrovstvách Európy vo futbale medzi Walesom a Slovenskom 10. júna 2016 vo francúzskom Bordeaux. Foto: TASR/Michal Svítok

Slovenskí reprezentanti nastúpia už v nedeľa 26. marca v Ta'Qali proti domácej Malte a chcú zabojovať o dôležité body v boji o postup na budúcoročný šampionát v Rusku.

Bratislava 23. marca (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Vladimír Weiss ml. strávil uplynulý týždeň tréningom s A-mužstvom Slovana Bratislava, počas ktorého sa pripravoval na kvalifikačný zápas F-skupiny MS na Malte. Dvadsaťsedemročný krídelník katarského Al-Gharafa si podmienky v rodnom meste pochvaľoval a s viceprezidentom klubu Ivanom Kmotríkom ml. sa rozprával aj o možnej budúcej spolupráci.

"S Ivanom Kmotríkom ml. sme odmalička veľmi dobrí kamaráti, takže som ho poprosil, či by mi dovolil trénovať s mužstvom. V Katare sme mali desaťdňové voľno a chcel som sa dostať do potrebného tempa. Som rád, že súhlasil, a týmto sa mu chcem za to poďakovať, rovnako aj trénerovi Ivanovi Vukomanovičovi, že ma pustil do tímu a umožnil trénovať. Veľmi mi to pomohlo, keďže od pondelka zaberáme na reprezentačnom zraze a počas týždňa v Slovane som sa dokázal dobre pripraviť. Bolo to určite pozitívne, tento týždeň mi veľmi pomohol. Je cítiť, že v tíme panuje dobrá atmosféra, bez problémov som vychádzal s ostatnými chalanmi, trénerom, či realizačným tímom. Tréningy boli na veľmi profesionálnej úrovni, mali hlavu aj pätu. Tréner má výborný prístup, hráči k nemu prechovávajú veľký rešpekt. Výkony Slovana sledujem aj z Kataru a myslím si, že má momentálne najsilnejší káder na Slovensku. Chalani hrajú momentálne vo veľmi dobrej forme a ja verím, že ešte ponaháňajú Žilinu v súboji o čelo tabuľky," povedal Weiss pre skslovan.com.

Pri rozhovoroch s Kmotríkom ml. padla aj otázka o možnom pôsobení Weissa v Slovane. "Padla aj taká konverzácia, takže nebudem predbiehať. Trénovalo sa mi tu však veľmi dobre a pocity sú určite pozitívne."

Slovenskí reprezentanti nastúpia už v nedeľa 26. marca v Ta'Qali proti domácej Malte a chcú zabojovať o dôležité body v boji o postup na budúcoročný šampionát v Rusku. "Vieme, že ak chceme v skupine uspieť, musíme ten zápas zvládnuť. Na Maltu cestujeme s cieľom vyhrať. Očakávam náročný zápas, avšak som presvedčený, že sa naň dobre pripravíme. Dáme do toho ako vždy všetko a pobijeme sa o body, aby sme po zápase mohli byť spokojní," uviedol Weiss ml. v rozhovore pre oficiálnu stránku Slovana. "Mal som mesačný výpadok, takže to určite ešte nie je stopercentné. Dávam sa však postupne dokopy a myslím si, že na zápas s Maltou už budem stopercentne pripravený."

Jeho klub Al-Gharafa momentálne figuruje na piatej priečke tabuľky najvyššej katarskej súťaže. "Al-Gharafa je jeden z najstarších katarských klubov, ktorý má v histórii krajiny najviac titulov. Mali menšie problémy, aj preto som do klubu prišiel, aby som pomohol. Určite sa to nedá zvládnuť za rok, ale myslím si, že to piate miesto je dobré. Chceli sme síce skončiť v prvej štvorke, čo sa nám nepodarí, ale v klube vládne veľmi pozitívna nálada," dodal Weiss ml.