Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Weissov Espanyol a Gijón dementovali obvinenia z korupcie

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Rozhlasová stanica Cadena Ser informovala, že v posledných kolách v dvoch profesionálnych súťažiach došlo k manipulácii výsledkov, pričom tieto obvinenia už skúma Európska futbalová únia (UEFA).

Madrid 30. apríla (TASR) - Vedenie prvej a druhej španielskej futbalovej ligy (LFP) rovnako ako funkcionári klubov Espanyol Barcelona a Sporting Gijón dementovali obvinenia z korupcie. Rozhlasová stanica Cadena Ser informovala, že v posledných kolách v dvoch profesionálnych súťažiach došlo k manipulácii výsledkov, pričom tieto obvinenia už skúma Európska futbalová únia (UEFA).

Podľa nezávislého vysielania rádia Cadena Cope sa dohodli na výsledku aktéri zápasu na ihrisku Espanyolu Barcelona, v ktorom tím slovenského reprezentanta Vladimíra Weissa prehral 0:3 s Gijónom bojujúcim o záchranu v Primera División. Prezident Gijonu Manuel Vega-Arango však už na tlačovej konferencii pohrozil súdnou dohrou.

Búria sa aj predstavitelia Espanyolu, pretože katalánsky klub má ešte reálnu šancu skončiť na šiestom mieste znamenajúcom účasť v Európskej lige 2012/2013. Výkonný šéf Espanyolu Joan Collet dodal, že jeho klub urobí všetko preto, aby obhájil svoju česť."