Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Šport

Weissov sľub fanúšikom: Uvidíte iný Slovan s inou túžbou

Na snímke tréner Slovan Bratislava Vladimír Weiss Foto: TASR/Martin Baumann

S prípravou na nový ročník začal Slovan v domácich podmienkach a podľa osvedčeného modelu.

Bratislava 12. júla (TASR) - S cieľom atakovať najvyššie priečky vstúpi do nového ročníka futbalovej Corgoň ligy 2012/2013 tretie mužstvo uplynulého ročníka súťaže Slovana Bratislava. Tréner "belasých" Vladimír Weiss prisľúbil, že mužstvo bude predvádzať pekný a kombinačný futbal, ktorým sa pokúsi prilákať divákov späť na štadión.

"Minulú sezónu sme hodili za hlavu a do novej vstupujeme s najvyššími cieľmi," povedal na štvrtkovej tlačovej konferencii generálny riaditeľ Slovana Petr Kašpar. S prípravou na nový ročník začal Slovan v domácich podmienkach a podľa osvedčeného modelu. "Začali sme kondičným blokom vo Vysokých Tatrách bez lopty. Potom sme pokračovali doma v areáli Slovana. Pred troma dňami sme sa vrátili zo sústredenia v Rakúsku, kde sme zohrali kvalitné zápasy so striedavými výsledkami, ktoré neodrážajú kvalitu a výkonnosť. Dôraz sme kládli na kvalitu tréningového procesu. Zohrali sme dobré zápasy, žiaľ u niektorých hráčov sa pri záťaži obnovili staré zranenia," zhodnotil Weiss letnú prípravu tréner.

Tréner Slovana Vladimír Weiss
Foto: TASR/Martin Baumann
Slovan v medzisezónnom období výrazne obmenil káder. "Nákupy boli kvalitné, či už v prípade Lestera Peltiera alebo Filipa Hlohovského. Klub investoval nemalé prostriedky a verím, že noví hráči zapadnú do mužstva a budú napredovať. Podpísali štvorročné kontrakty, sú vekovo mladí a z tohto pohľadu ide o dlhodobý zámer. K mužstvu pribudli traja dorastenci Filip Molnár, Patrik Sabo a Dávid Hudák, dostali šancu, odohrali niekoľko zápasov a verím, že budú novým impulzom v kabíne," pokračoval Weiss, podľa ktorého káder ešte nie je úplne uzavretý.

Tu bude player


"Máme vo výhľade ešte dvoch-troch hráčov do stredu poľa a stopéra, kde nás najviac tlačí topánka. Chceme hrať pekný kombinačný futbal a prilákať späť divákov, ktorí od nás odišli po nevydarenom úvode vlaňajšej jarnej časti ligy. Diváci uvidia iný Slovan s inou túžbou na ihrisku," prisľúbil.

Kapitánom Slovana bude český legionár Jiří Kladrubský, ktorý v tejto funkcii nahradil zraneného Igora Žofčáka. "Žofčák mal vážne zdravotné problémy a potrvá ešte mesiac, kým naskočí do mužstva. Túžobne ho očakávame," vysvetlil Weiss a vyjadril sa aj na margo prvého súpera Slovana v úvodnom kole, ktorým bude 1. FC Tatran Prešov: "Každý súper u nás je ťažký, každý sa chce na Slovane ukázať, predať na očiach. Na rozdiel od nás ostali kádre mnohých klubov stabilizované. Pre nás je prvý zápas dôležitý po psychickej stránke pred prvým pohárovým stretnutím. Chceme ukázať dobrú kombinačnú hru," dodal.

V príprave odohral Slovan 8 zápasov, z toho tri počas sústredenia v Rakúsku s bilanciou 3-2-3 a skóre 14:11. Najlepším strelcom bol trojgólový Ákos Szarka, po dva presné zásahy zaznamenali Patrik Sabo a Juraj Piroska.



pohyb v kádri ŠK Slovan Bratislava:

prišli: Nicolas Gorosito (prestup z FK Senica), Filip Hlohovský, Lester Peltier (obaja prestup z AS Trenčín), Pavel Kováč (predĺženie hosťovania z MFK Dubnica), Filip Lukšík (hosťovanie z ADO Den Haag/Hol.), Dávd Hudák, Filip Molnár, Patrik Sabo (vlastní odchovanci)

odišli: Radoslav Augustín (predĺženie hosťovania Dukla B. Bystrica), Martin Dobrotka (Slavie Praha), Roman Konečný, Krešimir Kordič (obaja ukončenie zmluvy), Mário Pečalka, Nika Piliev, Ondřej Smetana (všetci skončenie hosťovania)


káder ŠK Slovan Bratislava k 12. júlu:

brankári: Pavel Kováč, Peter Gabriš, Matúš Putnocký

obrancovia: Filip Lukšík, Erik Čikoš, Dávid Hudák, Filip Molnár, Nicolas Gorosito, Mamadou Bagayoko, Kristián Kolčák, Peter Jánošík, Lukáš Pauschek

stredopoliari: Filip Hlohovský, Erik Grendel, Igor Zofčák, Marko Milinkovič, Kamil Kopúnek, Patrik Sabo, Jiří Kladrubský, Lester Peltier, Adrián Čermák

útočníci: Juraj Halenár, Karol Mészáros, Juraj Piroska, Ákos Szarka, Filip Šebo