Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Wembley môže prísť o finále pre prísne opatrenia britskej vlády

Ľudia kráčajú po chodníku lemovanom vlajkami pred vstupom na štadión Wembley pred blížiacim sa európskym šampionátom vo futbale v Londýne 9. júna 2021. Foto: TASR/AP

Britskí ministri sa zaoberajú požiadavkou UEFA, aby pri oficiálnych hosťoch, sponzoroch a médiách upustili od desaťdennej karantény a stačil negatívny PCR test po piatich dňoch.

Londýn 18. júna (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) zvažuje presun semifinále a finále majstrovstiev Európy z Wembley do Budapešti. Vo Veľkej Británii vládnu tvrdé karanténne opatrenia pri vstupe do krajiny z rizikových oblastí, UEFA tlačí na tamojšiu vládu, aby uplatnila výnimky pre návštevníkov finálového zápasu.

Podľa periodika The Times britskí ministri sa zaoberajú požiadavkou UEFA, aby pri oficiálnych hosťoch, sponzoroch a médiách upustili od desaťdennej karantény a stačil negatívny PCR test po piatich dňoch. "Sme nadšení, že Wembley by sa mohlo naplniť až na 50 percent kapacity. Momentálne diskutujeme s autoritami, aby umožnili návštevu zahraničných fanúšikov pri dodržaní prísnych opatrení. Rozumieme tlaku na vládu a veríme, že dosiahneme prijateľnú dohodu," citoval portál ESPN zo stanoviska UEFA.