Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tréner Arsenalu spokojný s premiérou Čecha: Podal dobrý výkon

Brankár Arsenalu Petr Čech sa raduje po tom, čo jeho tím triumfoval v zápase o anglický Superpohár (FA Community Shield) vo Wembley nad Chelsea Londýn 1:0, 2. augusta 2015 v Londýne. Foto: TASR/AP/Jon Super

Skúsený futbalový brankár nastúpil proti svojmu dlhoročnému zamestnávateľovi Chelsea a pripravil ho o zisk prvej trofeje v sezóne - anglického Superpohára.

Londýn 3. augusta (TASR) - Petr Čech má za sebou vydarenú premiéru v drese Arsenalu Londýn a nie hocijakú. Skúsený futbalový brankár totiž nastúpil proti svojmu dlhoročnému zamestnávateľovi Chelsea a pripravil ho o zisk prvej trofeje v sezóne - anglického Superpohára (FA Community Shield).

Tridsaťtriročný brankár prišiel ku "kanonierom" v lete práve z Chelsea, kde predtým odchytal dlhých 11 sezón. Čech potešil fanúšikov Arsenalu najmä zákrokom pri Oscarovej strele zo štandardnej situácie. Aj jeho zásluhou tak Arsenal zvíťazil 1:0.

Francúzsky kouč si pochvaľoval prínos svojho nového brankára a jeho vplyv v úvodnom zápase. "Podal dobrý výkon. Možno mal taktiež vplyv aj na hráčov Chelsea, pretože si mysleli, že ak proti nemu chcú skórovať, musia dať perfektný gól. Myslím si, že to tak bolo najmä pri šanci Edena Hazarda," povedal tréner Arsene Wenger, ktorý sa dočkal prvého víťazstva nad Josem Mourinhom. Francúz nezdolal kouča Chelsea v predošlých 13 vzájomných meraniach síl ich tímov.

Wengera trofej potešila, no dodal, že "skutočný biznis" sa začne až budúci týždeň v ligovej premiére proti West Hamu United. "Máme zradný začiatok sezóny proti West Hamu a Crystal Palace, to sú dve derby, a hneď potom nás čaká Liverpool," citovala ho agentúra Reuters.