Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Bondra zmenil pôsobisko, získal ho klub Prince George Cougars

Na snímke Radovan Bondra. Foto: TASR/AP

Devätnásťročného útočníka, ktorý je odchovanec HC Košice, draftovalo v roku 2015 ako 151. hráča v poradí Chicago Blackhawks.

Vancouver 12. januára (TASR) - Slovenský mládežnícky reprezentant v hokeji Radovan Bondra zmenil v rámci zámorskej juniorskej súťaže WHL pôsobisko. Klub Vancouver Giants ho vymenil ho tímu Prince George Cougars za dvojicu Bartek Bison, Tyler Ho a výber v treťom kole WHL draftu 2018.

Devätnásťročného útočníka, ktorý je odchovanec HC Košice, draftovalo v roku 2015 ako 151. hráča v poradí Chicago Blackhawks. Bondra v aktuálnej sezóne odohral za Vancouver 32 zápasov s bilanciou 19 gólov, 12 asistencií a 14 trestných minút. Slovensko reprezentoval aj na nedávnych MS hráčov do 20 rokov v Kanade.

"Radovan je dominantný typ útočníka, ktorý do našej zostavy prinesie silu, palicovú techniku a ťah na góly. Má za sebou bohatú kariéru v mládežníckych tímoch svojej krajiny. Verím, že sa čoskoro zaradí medzi ofenzívnych lídrov nášho tímu," uviedol na adresu novej posily generálny manažér Cougars Todd Harkins.

Bondra sa pripojil k novým spoluhráčom v Red Deer a spoločne s nimi absolvuje trip, ktorý pozostáva zo zápasov v Medicine Hat, Lethbridge a Calgary.