Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

S. Williamsová: Som na 130 percent pripravená na obhajobu

Na archívnej snímke americká tenistka Serena Williamsová. Foto: TASR/AP

Momentálne to s mojím kolenom už vyzerá naozaj dobre a môžem naplno trénovať, vyhlásila tenistka.

Melbourne 16. januára (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová tvrdí, že je na 130 percent pripravená na obhajobu titulu na grandslamovom turnaji Australian Open. Na Hopmanovom pohári miešaných družstiev v Perthe mala svetová jednotka problémy s kolenom, pred úvodným vrcholom sezóny v Melbourne sa však cíti fit.

"Zápal je už minulosťou. Momentálne to s mojím kolenom už vyzerá naozaj dobre a môžem naplno trénovať. Dnes sa cítim trochu unavená, pretože v uplynulých dňoch som na sebe tvrdo makala. Chcela som si spraviť trochu voľnejší deň, no v mojom ponímaní sú to dve hodiny intenzívnej práce," citovala slová Američanky agentúra Reuters.

Mladšia zo sestier Williamsových chcela na začiatku roka odohrať viac zápasov, koleno však bolo proti. "Bude mi trochu chýbať zápasová prax, mojou devízou sú však veľké skúsenosti. Na okruhu WTA sa už pohybujem veľmi dlho a viem sa skoncentrovať na najdôležitejšie turnaje," dodala 21-násobná grandslamová šampiónka, ktorá nastúpi v 1. kole proti nebezpečnej Talianke Camile Giorgiovej.

Nasadená jednotka mala vlani na dosah kalendárny Grand Slam, keď vyhrala Australian Open, Roland Garros i Wimbledon, v semifinále US Open však šokujúco prehrala s Giorgiovej krajankou Robertou Vinciovou. "Už na to vôbec nemyslím. Prehra s Vinciovou ma vlani mátala, no už som ju pustila z hlavy. Nemusím už nikomu nič dokazovať. Nemám čo stratiť, môžem iba získať, taký je môj pohľad na vec."