Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Willian sa s vedením Chelsea nedohodol na zmluve, v lete asi odíde

Na archívnej snímke hráč Willian. Foto: TASR/AP

Tridsaťjedenročný ofenzívny stredopoliar však neplánuje návrat do vlasti, rád by zostal v niektorej z popredných európskych ligových súťaží.

Londýn 6. apríla (TASR) - Anglický futbalový klub Chelsea Londýn pravdepodobne už v letnom prestupovom termíne opustí Brazílčan Willian. Tridsaťjedenročný ofenzívny stredopoliar však neplánuje návrat do vlasti, rád by zostal v niektorej z popredných európskych ligových súťaží.

O Williana zatiaľ prejavili záujem konkurenčný Tottenham Hotspur a taliansky majster Juventus Turín. "V Chelsea sa nám podarilo vybudovať niečo fantastické. Som súčasťou skvelého klubu s oddanými fanúšikmi, udomácnil som sa tu. S vedením sme však nenašli spoločnú reč ohľadom dĺžky novej zmluvy a v lete sa tu moja misia zrejme skončí. Funkcionári mi ponúkali dvojročný kontrakt, ja som navrhoval o rok viac. Rokovania uviazli na mŕtvom bode, keďže tri roky sa im zdali veľa," uviedol Willian pre Fox Sports Brazil.

Na Stamford Bridge prišiel v roku 2013 z Anži Machačkala, predtým pôsobil v Šachtare Doneck a Corinthianse Sao Paulo. S Chelsea vyhral dvakrát Premier League a vlani s "The Blues" triumfoval v Európskej lige UEFA. Na konte má aj štyri majstrovské tituly z Ukrajiny, s brazílskou reprezentáciou vyhral vlaňajší juhoamerický šampionát Copa America.