Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

VIDEO: Wilson je v kóme, zasiahol ho kus súperovho vozidla

Britský jazdec Justin Wilson v boxoch na okruhu Pocono počas kvalifikácie preteku série Indy Car v americkom Long Ponde 22. augusta 2015. Foto: TASR/AP/Derik Hamilton

Krátko po nehode ho vrtuľníkom transportovali do nemocnice, kde teraz bojuje o život.

Allentown 24. augusta (TASR) - Britského jazdca Justina Wilsona zasiahol počas pretekov série IndyCar na okruhu Pocono Raceway v Pennsylvánii kus súperovho vozidla do hlavy. Krátko po nehode ho vrtuľníkom transportovali do nemocnice. Momentálne je v kóme, jeho stav je kritický.

Všetko odštartovala nehoda Sagea Karama, ktorý sa dostal do problémov a vrazil do ochrannej bariéry. Náraz spôsobil, že sa z jeho vozidla uvoľnilo niekoľko kusov. Jeden z nich, pravdepodobne nos auta, trafil do hlavy okoloidúceho Wilsona. Zatiaľ čo Karam vystúpil zo svojho vozidla po nehode pomerne rýchlo, okolo torza auta 37-ročného Wilsona začalo byť rušno. Bývalého pilota formuly 1 podľa agentúry AP okamžite previezli helikoptérou do nemocnice v Allentowne, to isté čakalo o niečo neskôr aj druhého pretekára, ktorý si pri nehode poranil ľavú nohu.



Wilson v roku 2003 jazdil efjednotku vo farbách Minardi a Jaguaru. Na VC USA získal za ôsme miesto svoj prvý a jediný majstrovský bod v F1. Teraz bojuje v nemocnici o svoj život. "Jediné, čo viem, že bol v bezvedomí a nereagoval. Nasledoval letecký transport do nemocnice. To samozrejme nie sú dobré správy a mám veľké obavy," uviedol Wilsonov kolega z tímu Andretti Autosport Ryan Hunter-Reay, víťaz pretekov.

Britského jazdca Justina Wilsona odváža helikoptéra z okruhu Pocono počas preteku série Indy Car v americkom Long Ponde 22. augusta 2015.
Foto: TASR/AP/Mel Evans


K nehode sa vyjadrilo aj vedenie motoristického seriálu. "Justin utrpel počas pretekov na okruhu Pocono Raceway vážne poranenie hlavy. V súčasnosti je v kóme a jeho stav je kritický. Čakajú ho ďalšie vyšetrenia. IndyCar v týchto ťažkých chvíľach myslí a modlí sa k Justinovi, jeho rodine a tímu Andretti Autosport," stojí v oficiálnom vyhlásení zástupcov série IndyCar.