Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

WIMBLEDON: Djokovič po prehre zváži dlhšiu pauzu, hrozí mu operácia

Srbský tenista Novak Djokovič, archívne foto. Foto: TASR/AP

Hrozí mu operácia pravého lakťa, s ktorým má problémy už rok a pol.

Wimbledon 13. júla (TASR) - Novak Djokovič zváži dlhší odpočinok od tenisu. Takúto možnosť pripustil po prehre vo štvrťfinále Wimbledonu s Tomášom Berdychom, keď skrečoval stretnutie za stavu 6:7 (2), 0:2. Hrozí mu operácia pravého lakťa, s ktorým má problémy už rok a pol.

Tie sa v stredu vystupňovali na takú mieru, že nedohral zápas. "Toto nie sú miesto ani čas na detaily. Porozprávam sa so špecialistami, tak ako som to robil v uplynulom roku. Pokúsim sa zistiť, čo bude najlepším riešením z dlhodobého hľadiska. Vyjadrenia špecialistov zatiaľ neboli príliš čitateľné, spomenuli operáciu aj iné alternatívy. Prestávka je niečo, čo teraz musím zvážiť," priznal 30-ročný Srb podľa agentúr AP.

Pre dvanásťnásobného grandslamového šampióna by to bola prvá sústavná absencia z okruhu. V uplynulej dekáde patril stabilne k najlepším hráčom. Prvý zo šiestich titulov na Australian Open získal v roku 2008, od Wimbledonu 2015 po Roland Garros 2016 triumfoval na štyroch turnajoch veľkej štvorky za sebou. Odvtedy však čaká na celkové grandslamové víťazstvo.