Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Wimbledon: Rybakinová do štvrťfinále, Haddadová Maiová skrečovala

Americká tenistka Madison Keysová odvracia úder Ruske Mirre Andrejevovej v osemfinále dvojhry žien na grandslamovom tenisovom turnaji Wimbledon v Londýne 10. júla 2023. Foto: TASR - AP

V osemfinále v pozícii nasadenej dvadsaťpäťky vyradila talentovanú Rusku Mirru Andrejevovú 3:6, 7:6 (4), 6:2.

Londýn 10. júla (TASR) - Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Tretia nasadená obhajkyňa titulu viedla v prvom sete nad Brazílčankou Beatriz Haddadovou Maiovou 4:1, keď jej súperka zápas skrečovala pre zranenie chrbta. Rybakinová sa v ďalšom kole v repríze vlaňajšieho finále stretne s Ons Jabeurovou z Tuniska, ktorá vyradila deviatku "pavúka" Češku Petru Kvitovú 6:0, 6:3.

Suverénne ide ďalej druhá nasadená Bieloruska Arina Sobolenková, v osemfinále zdolala Rusku Jekaterinu Alexandrovovú 6:4, 6:0. Jej štvrťfinálovou súperkou bude americká tenistka Madison Keysová, tá v pozícii nasadenej dvadsaťpäťky prešla cez talentovanú Alexandrovovej krajanku Mirru Andrejevovú 3:6, 7:6 (4), 6:2.

Keysová v prvom sete držala so súperkou krok do stavu 3:3, ďalšie tri gemy sa stali korisťou šestnásťročnej Andrejevovej. V druhom dejstve prehrávala Američanka už 1:4, no nezložila zbrane. Vyrovnala na 4:4 a vynútila si tajbrejk, v ktorom slávila úspech. Keysová začala meniť rytmus hry a častejšie chodiť na sieť, čo bol kľúč k obratu. Na začiatku tretieho setu odskočila Andrejevovej na 3:0 a zápas už dotiahla do víťazného konca. Po ôsmich rokoch tak na tráve All England Clubu opäť postúpila medzi elitnú singlovú osmičku.

"Ani neviem, ako sa mi podarilo otočiť tento zápas. Vedela som, že Andrejevová je napriek svojmu mladému veku fenomenálna hráčka. Hovorila som si, že aj za stavu 3:6, 1:4 musím zostať v zápase. V rozhodujúcich momentoch som zúročila svoje skúsenosti z grandslamových turnajov. Je úžasné byť opäť vo wimbledonskom štvrťfinále, nemám slov," uviedla v pozápasovom interview Keysová, ktorá pred Wimbledonom vyhrala turnaj WTA v Eastbourne.

ženy - dvojhra - osemfinále:

Arina Sobolenková (Biel.2) - Jeaterina Alexandrovová (Rus.-21) 6:4, 6:0
Ons Jabeurová (Tun.-6) - Petra Kvitová (ČR-9) 6:0, 6:3
Jelena Rybakinová (Kaz.-3) - Beatriz Haddadová Maiová (Braz.-13) 4:1 - skreč
Madison Keysová (USA-25) - Mirra Andrejevová (Rus.) 3:6, 7:6 (4), 6:2