Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

WIMBLEDON: Podarí sa Kližanovi poraziť Djokoviča? Kto vyzve Cibulkovú?

Na archívnej snímke vpravo srbský tenista Novak Djokovič a Slovák Martin Kližan (vľavo). Foto: TASR - Pavel Neubauer

Norbert Gombos sa pri premiére v hlavnej súťaži na podujatí veľkej štvorky stretne s Talianom Andreasom Seppim.

Londýn 30. júna (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone proti druhému nasadenému Srbovi Novakovi Djokovičovi. Norbert Gombos sa pri premiére v hlavnej súťaži na podujatí veľkej štvorky stretne s Talianom Andreasom Seppim. Rozhodol o tom piatkový žreb.

Dominika Cibulková si ako nasadená osmička zmeria sily s Nemkou Andreou Petkovičovou. Magdalénu Rybárikovú čaká na úvod Rumunka Monica Niculescuová. Jana Čepelová si skríži rakety s nasadenou dvadsaťjednotkou Francúzkou Caroline Garciovou, s ktorou minulý týždeň prehrala po trojsetovom boji na tráve v Mallorke. Kristína Kučová bude čeliť kvalifikantke.

Kližan má s Djokovičom negatívnu bilanciu 0:3. Najvyrovnanejšiu partiu s trojnásobným wimbledonským šampiónom odohral v roku 2015 na turnaji ATP Masters 1000 v Miami, kde mu podľahol v troch setoch. Cibulková, ktorá vlani postúpila na tráve All England Clubu do štvrťfinále, má s Petkovičovou nepriaznivú bilanciu 1:4. Rybáriková prehráva s Niculescuovou na zápasy 2:4. Vo Wimbledone nastúpili proti sebe v rokoch 2007 i 2008 a v oboch prípadoch bola úspešná Rumunka.

V mužskej dvojhre sa úlohy nasadenej jednotky zhostí obhajca titulu Brit Andy Murray, ktorého na úvod preverí kvalifikant alebo lucky loser. Sedemnásobný wimbledonský šampión Roger Federer môže získať rekordný 19. titul z podujatí veľkej štvorky. Tretí nasadený Švajčiar dostal na úvod náročnú prekážku v osobe Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova. Obhajkyňa titulu v ženskom singli Američanka Serena Williamsová sa na turnaji nepredstaví pre blížiace sa materské povinnosti.