Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

WIMBLEDON: Kontová do semifinále, Plíšková bude nová svetová jednotka

Britská tenistka Johanna Kontová oslavuje po výhre druhého setu v zápase proti Rumunke Simone Halepovej vo štvrťfinále grandslamového tenisového turnaja Wimbledon v Londýne 11. júla 2017. Foto: TASR/AP

Halepová v tajbrejku druhého setu viedla 5:4 a mala k dispozícii dve podania, Kontová však otočila nepriaznivý vývoj.

Wimbledon 11. júla (TASR) - Česká tenistka Karolína Plíšková sa v pondelok stane novou ženskou svetovou jednotkou. Rozhodla o tom prehra Rumunky Simony Halepovej s Britkou Johannou Kontovou vo štvrťfinále dvojhry vo Wimbledone. Plíšková vystrieda na čele rebríčka WTA Nemku Angelique Kerberovú napriek tomu, že na treťom grandslamovom turnaji roka skončila už v 2. kole na rakete Slovenky Magdalény Rybárikovej.

Halepová bola na wimledonskom centri blízko k tomu, aby sa stala prvou rumunskou svetovou jednotkou v histórii. V tajbrejku druhého setu viedla 5:4 a mala k dispozícii dve podania, Kontová však otočila nepriaznivý vývoj a napokon zvíťazila 6:7 (2), 7:6 (5), 6:4. Rodáčka z austrálskeho Sydney sa druhýkrát v kariére prebojovala do semifinále podujatia veľkej štvorky. Vlani bola medzi elitným kvartetom na Australian Open v Melbourne. V dueli o postup do finále nastúpi proti Američanke Venus Williamsovej.

Súboj Kontovej s Halepovou si nenechala ujsť ani Virginia Wadeová, ktorá bola v roku 1978 doposiaľ poslednou britskou wimbledonskou semifinalistkou. "Som veľmi rada, že bola v hľadisku. V tenise sa menia veci veľmi rýchlo. V druhom sete som bola na pokraji prehry, no stále som verila svojej hre, snažila som si vytvárať šance na prelomenie jej servisu. Veľká vďaka patrí divákom, ktorí boli skvelí. V semifinále to bude náročné. Venus má 37 rokov, no vek u nej nehrá žiadnu rolu, je to veľká šampiónka," povedala Kontová v prvom pozápasovom inrerview.


ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Johanna Kontová (6-V. Brit.) - Simona Halepová (2-Rum.) 6:7 (2), 7:6 (5), 6:4