Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Wimbledon zažije poľsko - americké ženské finále

Americká tenistka Serena Williamsová reaguje počas semifinálového duelu proti Bieloruske Victorii Azarenkovej na grandslamovom turnaji vo Wimbledone 5. júla 2012 Foto: TASR/AP

Na najslávnejšom trávniku sveta sa o grandslamový titul v ženskej dvojhre pobijú Serena Williamsová a Agnieszka Radwanska.

Wimbledon 5. júla (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová bude v sobotu súperkou Poľky Agnieszky Radwanskej vo finále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Štvornásobná singlová šampiónka z trávnatých dvorcov All England Clubu si v druhom semifinále ako nasadená šestka poradila s dvojkou "pavúka" Bieloruskou Victoriou Azarenkovouza 1:36 h v dvoch setoch 6:3 a 7:6 (6).

"Vika" napriek prehre stále má šancu vrátiť sa po Wimbledone na post svetovej jednotky, ktorý uvoľnila po parížskom Roland Garros. Musí však dúfať, že Serena Williamsová dotiahne svoju spanilú jazdu na posvätnej wimbledonskej tráve do úspešného konca. V prípade triumfu Radwanskej Rusku Mariu Šarapovovú vystrieda na čele rebríčka WTA 23-ročná Poľka.

Serena Williamsová v dueli s Azarenkovou rovnako ako vo štvrťfinále proti obhajkyni titulu Češke Petre Kvitovej ťažila zo skvelého podania. O osude prvého setu rozhodol ôsmy gem, v ktorom bývalá svetová jednotka za stavu 4:3 prelomila podanie Bielorusky. V druhom dejstve Američanka za stavu 1:1 po skvelom víťaznom returne opäť získala súperkin servis a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 3:1. Azarenková však vyrovnala na 3:3 a osude setu napokon rozhodol až tajbrejk. V koncovke skrátenej hry sa presadila Serena Williamsová, keď za stavu 7:6 premenila vďaka 24. esu v poradí druhý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Azarenkovou už na 7:1 vo svoj prospech.

Bieloruská tenistka Victoria Azarenková si utiera tvár počas semifinálového duelu proti Američanke Serene Williamsovej na grandslamovom turnaji vo Wimbledone 5. júla 2012
Foto: TASR/AP


Serena Williamsová po postupe do siedmeho wimbledonského finále žiarila spokojnosťou. "Som veľmi šťastná, že sa mi vo Wimbledone opäť podarilo prebojovať tak ďaleko. Victoria je skvelá hráčka a zaslúži si obdiv za to, že to za stavu 1:3 v druhom sete nezabalila. Ja som vtedy trochu stratila koncentráciu. Tajbrejk bol veľmi tesný. Som veľmi rada, že som ho zvládla a nemuseli sme hrať tretí set. Agnieszka Radwaňská bude vo finále ťažkým sústom. Nesledovala som jej semifinále proti Kerberovej, no má výbornú formu. Bude to ťažký zápas," povedala Serena Williamsová v prvom interview.

dvojhra - semifinále:
Serena Williamsová (6-USA) - Victoria Azarenková (2-Biel.) 6:3, 7:6 (6)