Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Windsurfing: Pollák bronzový na MS Raceboard Masters v Poľsku

Patrik Pollák na archívnej snímke Foto: TASR/Andrea Zererová

Štyridsaťštyriročný Pollák, ktorý v Poľsku obhajoval vlaňajší titul majstra sveta z lotyšskej Rigy, rozšíril košatú medailovú zbierku z "rejsových" šampionátov.

Gyzicko 24. mája (TASR) - Slovenský windsurfista Patrik Pollák získal počas uplynulého víkendu na MS Raceboard Masters v poľskom Gyzicku bronzovú medailu. Suverénne najlepší v rámci 48-členného štartového poľa bol Portugalčan Joao Rodrigues, ktorý vyhral až šesť z deviatich rozjázd. Striebro si vybojoval domáci pretekár Miroslaw Malek, za ktorým Pollák zaostal len o jediný bod.

Štyridsaťštyriročný Pollák, ktorý v Poľsku obhajoval vlaňajší titul majstra sveta z lotyšskej Rigy, rozšíril košatú medailovú zbierku z "rejsových" šampionátov. Okrem neho sa v Gyzicku predstavili aj jeho krajania - ôsmu priečku obsadil Karol Beránek a na 34. pozícii sa umiestnil Milan Duchnovský. Pollákov 71-ročný otec a stále aktívny pretekár Jozef skončil na 41. mieste.

"Naši pretekári z ATU Košice, trénujúci takmer výhradne v surfclube na Domaši, sa v silnej konkurencii nestratili. Karol Beránek a ja sme obsadili druhé miesta vo svojich kategóriách GrandMaster, resp. Master a ja som zároveň obsadil celkovo tretiu priečku v nezvyčajne vyrovnanom štartovom poli, kde druhé až štvrté miesto delil jediný bod. V Poľsku panovalo letné počasie s veľmi slabým a premenlivým vetrom, ktoré otestovalo nielen našu fyzickú, ale aj psychickú odolnosť," uviedol P. Pollák pre TASR.

Výsledky - MS Raceboard Masters:

1. Joao Rodrigues (Port.) 11,0,
2. Miroslaw Malek (Poľ.) 29,0,
3. Patrik POLLÁK (SR),
4. Dominik Ptak (Poľ.) obaja 30,0,
5. Curro Manchon (Šp.) 35,0
..., 8. Karol BERÁNEK 85,0,
34. Milan DUCHNOVSKÝ 248,0,
41. Jozef POLLÁK (všetci SR) 296,0.