Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Winnipeg má klubový rekord, ťahá víťaznú sériu a kraľuje lige

Hokejisti Winnipegu jets oslavujú gól vo víťaznom zápase NHL proti Arizone v nedeľu 7. januára 2024. Foto: TASR - AP

Hokejisti Winnipegu zvíťazili v noci na pondelok v NHL na ľade Arizony 6:2 a prekonali klubový rekord, keď v 29 zápasoch v sérii inkasovali tri či menej gólov.

New York 8. januára (TASR) - Hokejisti Winnipegu zvíťazili v noci na pondelok v NHL na ľade Arizony 6:2 a prekonali klubový rekord, keď v 29 zápasoch v sérii inkasovali tri či menej gólov. Jets sa po sérii šiestich víťazstiev dostali s 56 bodmi na čelo Západnej konferencie i celej súťaže.

Winnipeg "valcuje" súperov, bodoval už v dvanástom stretnutí za sebou, hoci má náročný program - na tripe odohral tretí zápas v priebehu štyroch dní. Jets kraľujú lige, pritom im dlhodobo chýba kanonier Kyle Connor. V noci ich potiahol za triumfom dvojgólový Mark Scheifele, Nikolaj Ehlers pridal gól a asistenciu. Kanadský klub zdolal Arizonu tretíkrát v sezóne a v deviatom vzájomnom dueli v rade. Môže sa pýšiť pevnou obranou, v deviatich zápasoch za sebou nedostal viac ako dva góly. Séria 29 duelov s tromi a menej inkasovanými gólmi je šiesta najdlhšia v profiligovej histórii. Rekord v tomto smere drží Boston, ktorý v sezóne 1928/29 ťahal takúto 44-zápasovú šnúru.

"Všetci hráči podali skvelý výkon. Takýto je výsledok, ak ´makajú´ všetky štyri lajny, všetci šiesti obrancovia a každý jeden hráč tvrdo pracuje na tom, aby sme dostali puk z nášho obranného pásma," povedal pre zámorské médiá tréner "tryskáčov" Rick Bowness.

Naopak, prestalo sa dariť kalifornským tímom. Hráči Los Angeles podľahli domácemu Washingtonu 3:4 a prehrali piaty zápas v sérii, z toho tretíkrát v riadnom hracom čase. Päťzápasovú sériu prehier ťahá aj Anaheim, ktorý nestačil na Detroit (2:3).

Kings nepomohli ani dva góly Kevina Fialu a jeden presný zásah Adriana Kempeho. Na jeho góle sa podieľali veteráni Anže Kopitar a Drew Doughty, ktorí ako útočník a obranca mali prsty v rovnakom góle už 295-krát. V tejto štatistike predbehli na treťom mieste historického poradia Sidneyho Crosbyho a Krisa Letanga z Pittsburghu. Na väčšom počte gólov sa pri kombinácii útočník + obranca podieľali len Wayne Gretzky s Paulom Coffeym (350) a Phil Esposito s Bobbym Orrom (306).