Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Woods opäť trénuje, trvdí agent Steinberg:

Tiger Woods Foto: TASR/AP Photo

Steinberg dúfa, že jeho klient sa vráti do golfového kolotoča niekedy v lete, ale presnejšie informácie nevedel v telefonickom rozhovore poskytnúť.

New York 24. apríla (TASR) - Golfista Tiger Woods začal opäť s ľahkým tréningom, čipovaním a patovaním bez toho, že by cítil nejaké bolesti alebo komplikácie od operácie, ktorej sa podrobil 31. marca. Pre zámorský portál espn.com to uviedol hráčov agent Mark Steinberg.

Tridsaťosemročný Američan absolvoval chirurgický zákrok nazývaný mikrodiskektómia, čo je metóda operácie medzistavcovej platničky. Zaseknutý nerv mu spôsoboval bolesti na posledných dvoch turnajoch a po 20 rokov prvýkrát vynechal US Masters.

Steinberg dúfa, že jeho klient sa vráti do golfového kolotoča niekedy v lete, ale presnejšie informácie nevedel v telefonickom rozhovore poskytnúť. "Darí sa mu každý deň lepšie a lepšie," povedal Steinberg pre ESPN.com. "Dostal sa do bodu, keď môže zľahka čipovať a patovať, pričom lekári a tréneri sú zdá sa spokojní s tým, ako sa to celé vyvíja. Má svoj plán, ale my neviem, čo ten plán presne znamená. Skutočne neviem, kedy má v úmysle hrať opäť súťažný golf. Očakávam, že to bude v lete. Uvedomujem si, že to je široký pojem, ale ako týždne plynú, tak sa k tomu stále približujeme. Ešte je na to priskoro."

Najbližším veľkým turnajom v sezóne je US Open, ktorý štartuje 12. júna v Pinehurst v Severnej Karolíne. British Open začne 17. júla v Royal Liverpool a posledný major US PGA Championship je naplánovaný na 7. augusta vo Valhalle v Kentucky.

Ďalším kľúčovým letným podujatím pre Woodsa je Quicken Loans National v Congressional (26. júna), peniaze z ktorého idú na Nadáciu Tigera Woodsa. Woodsov blízky priateľ Notah Begay však minulý týždeň povedal, že Tiger ešte nebude schopný štartovať na US Open. Komisár US PGA Tour Tim Finchem dodal, že neočakáva návrat svetovej jednotky skôr ako v júli.