Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Wozniacka potvrdila účasť na malých MS v Sofii

Caroline Wozniacka Foto: TASR/AP

Veľkú šancu na zisk miestenky do Sofie má aj Američanka Venus Williamsová, ktorá v nedeľu vyhrala turnaj série International v Luxemburgu.

Moskva 22. októbra (TASR) - Dánska tenistka Caroline Wozniacka po triumfe na turnaji o Kremeľský pohár v Moskve potvrdila svoju účasť na "malých" MS v Sofii (30. októbra - 4. novembra). Okrem bývalej svetovej jednotky sa v bulharskej metropole s určitosťou predstavia aj Rusky Naďa Petrovová s Mariou Kirilenkovou, Talianka Roberta Vinciová a domáca Cvetana Pironkovová.

"Pred začiatkom sezóny som si dala za cieľ prebojovať sa na šampionát WTA Tour v Istanbule. Ten sa mi splniť nepodarilo, no aj "malé" MS v Sofii majú svoje času. Na tomto podujatí som ešte nikdy neštartovala, určite to bude zábava. Bolo by skvelé zakončiť sezónu ziskom titulu," povedala Wozniacka. Rodáčka z Odense bude nasadenou jednotkou.

Veľkú šancu na zisk miestenky do Sofie má aj Američanka Venus Williamsová, ktorá v nedeľu vyhrala turnaj série International v Luxemburgu. Na ďalších dvoch postupových miestach zatiaľ figurujú Estónka Kaia Kanepiová a Hsieh Su-Wei z Taiwanu. Slovenka Daniela Hantuchová, ktorá vo februári obhájila titul v thajskej Pattayi, je na základe aktuálneho renkingu druhá pod čiarou a do Sofie by sa mohla dostať iba v prípade odhlášok niektorých hráčok.