Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Z Augsburgu po sezóne odídu brankár Gikiewicz i útočník Hahn

Brankár Augsburgu Rafal Gikiewicz (vľavo) oslavuje so spoluhráčom Andre Hahnom. Foto: TASR/AP

Hahn odohral v drese bavorského klubu dokopy 171 zápasov, no pre zranenie kolena bol väčšinu tejto sezóny mimo hry.

Augsburg 19. mája (TASR) - Nemecký futbalový klub FC Augsburg ukončí po sezóne spoluprácu so štyrmi hráčmi. Vedenie klubu sa rozhodlo nepredĺžiť kontrakt s brankárom Rafalom Gikiewiczom, útočníkom Andrém Hahnom a stredopoliarmi Danielom Caligiurim a Tobiasom Stroblom.

Gikiewicz, ktorý do Augsburgu prišiel v roku 2020 z Unionu Berlín, nastúpil v tejto sezóne na 23 duelov. Pre problémy s ramenom absentoval niekoľko týždňov. "Rozhodli sme sa, že jeho kontrakt nepredĺžime a povedali sme to Rafalovi pred záverečným domácim zápasom, aby sa mohol v nedeľu rozlúčiť s fanúšikmi," citovala športového riaditeľa klubu Stefana Reutera agentúra DPA.

Hahn odohral v drese bavorského klubu dokopy 171 zápasov, no pre zranenie kolena bol väčšinu tejto sezóny mimo hry. "André Hahn začal svoju bundesligovú kariéru v Augsburgu a počas pôsobenia v klube sa stal aj reprezentantom Nemecka. Má veľa hodnôt, ktoré sú pre nás dôležité, ale nanešťastie, väčšinu sezóny strávil na maródke s ťažkým zranením," zdôvodnil Reuter.