Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Z kádra portugalského tímu vypadli štyria hráči

Na snímke zľava hráč Slovenska Lukáš Haraslín a hráč Portugalska Diogo Dalot v zápase J-skupiny 5. kola kvalifikácie ME 2024 vo futbale Slovensko - Portugalsko v Bratislave 8. septembra 2023. Foto: TASR - Martin Baumann

Portugalsko vyhralo zatiaľ všetkých osem zápasov v J-skupine a má už istý postup z prvého miesta. Jediný duel, v ktorom inkasovalo, bol so Slovenskom (2:3).

Lisabon 15. novembra (TASR) - Portugalskej futbalovej reprezentácii budú v záverečných dvoch kvalifikačných zápasoch na ME 2024 chýbať štyria hráči z pôvodnej nominácie. Tréner Roberto Martinez nemôže pre zranenia počítať s Pepem, Rafaelom Leaom a Nelsonom Semedom. Diogo Dalot opustil tím pre blížiace sa narodenie jeho prvého potomka.

Portugalsko vyhralo zatiaľ všetkých osem zápasov v J-skupine a má už istý postup z prvého miesta. Jediný duel, v ktorom inkasovalo, bol so Slovenskom (2:3). Vo štvrtok ho čaká stretnutie na pôde Lichtenštajnska a o tri dni neskôr ukončí kvalifikáciu proti Islandu. Miesto po obrancoch Semedovi a Dalotovi zaplnia Raphael Guerreiro a Joao Mario, zvyšných dvoch hráčov Martinez nenahradil.

O druhú postupovú pozíciu bojujú v J-skupine tri tímy vrátane Slovenska. To má najlepšiu východiskovú pozíciu, keďže zo zvyšných dvoch dueloch proti Islandu (16.11.) a v Bosne a Hercegovine (19.11.) mu na postup stačí získať jeden bod.