Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Za Carolinu nastúpil do bránky na osem sekúnd 37-ročný kustód

Na snímke Jorge Alves v bránke. Foto: TASR/AP

Ako dlhoročnému členovi realizačného tímu sa mu splnil sen, že raz naskočí do súťažného duelu. V roku 2014 strávil 30 hodín nad pomaľovaním svojej masky.


New York 1. januára (TASR) - Na silvestrovský zápas zámorskej NHL medzi Tampou Bay a Carolinou nezabudne do konca života 37-ročný kustód Hurricanes Jorge Alves. Pre zranenie brankárskeho náhradníka Eddieho Lacka podpísal s tímom krátkodobý kontrakt, aby zaplnil miesto na súpiske. A napokon sa na necelých osem sekúnd dostal aj na ľad.

Ako dlhoročnému členovi realizačného tímu sa mu splnil sen, že raz naskočí do súťažného duelu. V roku 2014 strávil 30 hodín nad pomaľovaním svojej masky. Jej ústredným motívom boli karikatúry jeho kolegov. S tímom absolvoval pred súbojom tradičné rozkorčuľovanie či brúsenie čepelí. "Roky som korčuľoval s chalanmi, vždy si zo mňa robili žarty, že raz s nimi nastúpim. Skutočne sa to stalo, je to nezabudnuteľný okamih," povedal Alves po zápase.

Carolina prehrávala v súboji s Tampou Bay 1:3, keď necelých osem sekúnd pred koncom duelu poslal tréner Bill Peters Alvesa do bránky, aby si užil svojich pár sekúnd slávy. "Bol to špeciálny večer, na ktorý nezabudne. Dostal perfektnú príležitosť," vyjadril sa tréner Caroliny pre oficiálnu stránku súťaže.

Alves má bohaté hokejové skúsenosti, v rokoch 2002 až 2004 hrával za univerzitu North Carolina State, neskôr sa na krátko objavil aj v nižších zámorských súťažiach ako ECHL alebo SPHL. "Prechádzal som približne sto rôznymi scenármi. Možno sa to raz podarí. Potom sa dostanete do momentu, keď ste si istý, že ten moment nikdy nenastane. Bolo to prekvapenie. Je to neuveriteľné," citoval kustóda Caroliny web nhl.com. Po zápase dostal od spoluhráča Jeffa Skinnera na pamiatku aj puk z tohto duelu.