Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Začal sa súd s Messim, vypovedať bude vo štvrtok

Hráč FC Barcelony Lionel Messi, archívne foto Foto: TASR/AP

V centre kauzy je síce najmä Messiho otec, ale španielske orgány uviedli, že aj argentínsky reprezentant mal dostatok vedomostí o prípade, takže aj on čelí obvineniu.

Madrid 31. mája (TASR) - V Madride sa v utorok začalo súdne pojednávanie v kauze daňových podvodov najlepšieho futbalistu sveta Lionela Messiho z FC Barcelona. Argentínsky reprezentant sa na začiatku pojednávania na súde neobjavil. Informáciu priniesla agentúra AP.

Hviezdny futbalista sa najskôr musí pred súd postaviť vo štvrtok. Messi a jeho otec Jorge Horacio Messi čelia obvineniam v troch prípadoch daňových podvodov a v prípade viny im hrozí až dvojročné väzenie. Daňový úrad mali v rokoch 2007 až 2009 ukrátiť až o 4,1 milióna eur. V centre kauzy je síce najmä Messiho otec, ale španielske orgány uviedli, že aj argentínsky reprezentant mal dostatok vedomostí o prípade, takže aj on čelí obvineniu.

Pre súdne pojednávanie sa Messi zatiaľ nezapojil do prípravy Argentíny na majstrovstvá amerického kontinentu (Copa America), ktoré sa v USA začínajú v sobotu. Do zámoria by mal odletieť hneď ako sa pojednávanie skončí.