Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Zaccheronimu sa splnil sen, Japonci nastúpia proti Taliansku

Alberto Zaccheroni. Foto: TASR/AP

Tréner Japonska nastúpi so svojím mužstvom proti rodnej krajine v skupinovej fáze Pohára konfederácií.

Tokio 2. decembra (TASR) - Trénerovi japonských futbalistov Albertovi Zaccheronimu sa po sobotňajšom žrebe Pohára konfederácií (15.-30. júna 2013) splnilo prianie, keďže jeho zverenci sa ocitli v skupine s jeho rodným Talianskom.

"Prvýkrát sa stretnem a Talianskom. Neviem si ani predstaviť, aký to bude pocit. Túžil som aspoň raz proti nemu hrať, kým som trénerom Japonska. Som si istý, že to nebude nudný zápas," cituje agentúra Reuters Zaccheroniho.

A-skupinu turnaja dopĺňa Brazília a Mexiko. "Tie reprezentácie sú v rebríčku pred nami, ale moji chlapci sa neustále zlepšujú. Mnohí naši hráči získali skúsenosti v zámorí, takže som zvedavý, ako si budeme počínať. Papierovo je to ťažká skupina, musíme sa dobre pripraviť. Naším cieľom bude dostať sa zo skupiny a zároveň sa pripraviť na svetový šampionát," povedal 59-ročný kormidelník.

Japonsko sa naposledy stretlo s Talianskom v roku 2001, zápas sa skončil nerozhodne 1:1. S Mexičanmi si doposiaľ zmerali sily štyrikrát s bilanciou jedna výhra a tri prehry. Japonská reprezentácia odohrala tiež v októbri prípravný zápas s Brazíliou, ktorej podľahla vysoko 0:4.