Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

VIDEO: Medveščak Záhreb vyhral nad Slovanom 6:0

Na snímke brankár Slovana Barry Brust Foto: TASR/Michal Svítok

Stretnutie nedochytal Barry Brust, ktorého v polovici zápasu vystriedal Justin Pogge.

Záhreb 30. septembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v piatkovom zápase KHL na ľade Medveščaku Záhreb vysoko 0:6. Hostia po prvej tretine zaostávali o dva góly, v druhom dejstve inkasovali ďalšie štyri. Stretnutie nedochytal Barry Brust, ktorého v polovici zápasu vystriedal Justin Pogge.

Chorvátsky tím skóroval v presilových hrách i oslabení, v bránke si čisté konto pripísal Danny Taylor. Medveščak v tabuľke Západnej konferencie odskočil Slovanu na rozdiel troch bodov. Zverenci Čecha Miloša Říhu sa najbližšie predstavia v nedeľu 2. októbra doma proti CSKA Moskva.



Prvú vážnejšiu príležitosť Bratislavčanov i celého zápasu mal Valský, ale Taylor v domácej bránke bol pozorný. Potom sa do šance prebojoval aj Nedorost, ani on však neotvoril skóre. Na opačnom konci zahrozil Perkovich, následne sa na trestnú lavicu posadil Kundrátek a ponúkol tak Záhrebčanom početnú výhodu. Tú hostia eliminovali až do záverečných sekúnd, keď musel Brust zasiahnuť proti strelám Butlera a Mertla. V polovici úvodného dejstva sa Taffe obtočil okolo bránky Medveščaku, no Taylor v spolupráci s obrancom zlikvidoval jeho pokus. Napriek tomu, že väčšia možnosti boli na strane Slovana, ofenzívna aktivita sa gólovo vyplatila Medveščaku, krátko po skončení presilovej hry "belasých" sa v 16. minúte strelecky presadil Larkin. Onedlho si druhú presilovku v stretnutí zahrali domáci a túto už zužitkovali - po efektnej a efektívnej kombinácii ich do dvojgólového vedenia poslal Giroux.

Rovnako ako záver prvej ani začiatok druhej tretiny Slovanu nevyšiel. Kundrátek prehral osobný súboj, k uvoľnenému puku sa v útočnom pásme Medveščaku dostal Brule, prestrelil bezmocného Brusta a zvýšil na 3:0 pre chorvátske mužstvo. Vzápätí vybojoval Ďaloga pre hostí početnú výhodu, Bratislavčania v nej však neznížili. Naopak, v 26. minúte dosiahol Hedberg delovkou už štvrtý zásah Záhrebčanov. "Belasí" sa do streleckej listiny nezapísali ani pri obrovskej šanci, ktorú mal v bezprostrednej blízkosti Taylorovej bránky Viedenský, zakrátko nepriniesla zníženie strela v podaní Lužu. Nasledovala ďalšia presilovka Slovana, v nej sa zaváhania dopustil Luža, puku sa ujal domáci kapitán Glumac a prepálil Brusta, ktorého už piaty gól v polovici duelu vyhnal na striedačku. Nahradil ho Pogge, ktorého hokejisti Medveščaku ihneď zapojili do permanencie. Poggemu čistý štít vydržal len do 39. minúty, keď domáci v presilovke o dvoch mužov vyšachovali súpera a Giroux si do odkrytej bránky pripísal svoj druhý zásah v zápase.

V tretej dvadsaťminútovke sa za rozhodnutého stavu už iba dohrávalo v pomalšom tempe, hráči chorvátskeho tímu si mohli dovoliť aj exhibičnejšie momenty či dve vylúčenia v krátkom časovom slede. Slovan ponúknutú výhodu štyroch proti trom nepretavil ani na strelenie čestného gólu. Záver duelu poznačili pästné výmeny a mnoho trestných minút.

KHL - základná časť:

Medveščak Záhreb - HC Slovan Bratislava 6:0 (2:0, 4:0, 0:0)
Góly: 16. Larkin, 20. Giroux (Butler, Genoway), 22. Brule, 26. Hedberg (Krejčík, Butler), 30. Glumac, 39. Giroux (Genoway, Bezina). Rozhodovali: Rogačov (Rus.), Sidorenko (Biel.) - Golovľov, Šichanov (obaja Rus.), vylúčení: 10:7 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 1:0, 5026 divákov.

zostavy:
Medveščak: Taylor - Morrisonn, Parlett, Krejčík, Bezina, Larkin, Katic - Bolduc, Mertl, Genoway - Butler, McMillan, Brule - Hedberg, Pare, Giroux - Arkalov, Smejkal, Glumac - Perkovich
Slovan: Brust (od 30. Pogge) – Švarný, Plastino, Kundrátek, Meszároš, Ďaloga, Luža, Pokorný - Nedorost, Viedenský, Jeglič – Chipchura, Taffe, Cheechoo – Skalický, Lušňák, Šťastný – Valský, Zigo, Kubalík - Šiška

Lada Togliatti - Jokerit Helsinki 5:2 (0:1, 2:0, 3:1)
Góly: 29. Rybin, 36. Rybin, 43. Bočarov, 47. Bumagin, 54. Šenfeld – 3. Talaja, 49. Joensuu

Lokomotiv Jaroslavľ - Viťaz Moskovská oblasť 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Góly: 10. a 37. Talbot, 59. Polunin z tr.str. – 35. Katičev

Ak Bars Kazaň - Dinamo Riga 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Góly: 24. Varnakov, 29. Popov – 16. Mullen

Naftechimik Nižnekamsk - Dinamo Minsk 2:4 (1:2, 1:2, 0:0)
Góly: 14. a 30. Dvurečenskij – 2. Bailen, 8. a 37. Gavrus, 29. Klinghammmer