Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Základná časť SBL prerušená, Mičuda: Premýšľame nad variantami

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

O organizácii zápasov rozhoduje Hracia komisia Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA), ktorá samozrejme v plnej miere a rozsahu bude rešpektovať rozhodnutie vlády.

Bratislava 9. marca (TASR) - Aj vyvrcholenie základnej časti Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) preruší 14-dňová prestávka. V dôsledku šírenia koronavírusu rozhodol v pondelok Ústredný krízový štáb SR o zastavení všetkých športových podujatí v krajine.

Po zasadnutí štábu informoval dosluhujúci predseda vlády Peter Pellegrini. "O organizácii zápasov rozhoduje Hracia komisia Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA), ktorá samozrejme v plnej miere a rozsahu bude rešpektovať rozhodnutie vlády. V najbližších hodinách by malo vyjsť nariadenie, ktoré celoplošne zastaví zápasový program na dotyčné obdobie. Situáciu budeme dôkladne monitorovať a reagovať na podnety príslušných úradov,“ vyjadril sa pre portál basketliga.sk riaditeľ SBL Peter Mičuda.

Celý zostávajúci program sezóny 2019/2020 je otázny. „Samozrejme, vzhľadom na to, že ide o čerstvú informáciu, premýšľame nad rôznymi variantami a možnosťami. O všetkom budeme informovať v dohľadnej dobe na oficiálnom ligovom webe,“ dodal Mičuda.