Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Zámorská NFL sa budúci rok predstaví v Madride

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Mená tímov, ktoré tento duel odohrajú, ešte nie sú známe.

Madrid 10. februára (TASR) - Zámorská liga amerického futbalu NFL sa budúci rok predstaví v Madride. Vedenie ligy oznámilo novinku v stredu s tým, že pôjde o prvý zápas základnej hracej časti v Španielsku. Uskutoční sa v domovskom stánku futbalového Realu Madrid na štadióne Santiago Bernabeu.

Mená tímov, ktoré tento duel odohrajú, ešte nie sú známe. Šéf NFL pre zahraničné záležitosti Peter O'Reilly však povedal, že jeden z nich bude pravdepodobne z Americkej konferencie (AFC), v ktorej majú tímy o jeden domáci zápas viac. Záujem podľa neho už prejavili viaceré mužstvá.

"Bolo by to skvelé, príležitosť, ktorá príde raz za život. Hneď teraz sa porozprávam s majiteľom a navrhnem to. Jediná možnosť, keď môžeme hrať mimo štátov. Bola by hlúposť nevyužiť to," povedal podľa AP Travis Kelce z tímu Kansas City Chiefs, ktorý už odohral zápasy v Nemecku, Veľkej Británii a Mexiku. Práve jeho tím ako víťaz Americkej konferencie v noci na pondelok zabojuje o Super Bowl proti San Franciscu 49ers.

Tento rok má NFL v pláne zápasy v Londýne, v jednom z nich sa predstavia Jacksonville Jaguars. Ďalší duel je na programe v Nemecku a historicky prvé stretnutie bude v Brazílii.