Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Lacko prehral na US Open v 1. kole dvojhry s Blakeom

Lukáš Lacko Foto: TASR/AP

Bývalý štvrtý hráč sveta prevýšil slovenskú dvojku na returne, v zlomových momentoch zápasu si dokázal pomôcť prvým podaním.

New York 27. augusta (TASR) -Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

Zverenec trénera Mateja Liptáka prehral na dvorci Louisa Armstronga s držiteľom voľnej karty domácim Američanom Jamesom Blakeom za 2:28 j v štyroch setoch 5:7, 2:6, 6:3 a 3:6. Bývalý štvrtý hráč sveta prevýšil slovenskú dvojku na returne, v zlomových momentoch zápasu si dokázal pomôcť prvým podaním.

Lacko si na premiérové víťazstvo v hlavnej súťaži na záverečnom podujatí veľkej štvorky musí ešte počkať, jeho grandslamovým maximom zostáva 3. kolo z tohtoročného Australian Open a Wimbledonu.

Lackovi nevyšiel úvod zápasu s Blakeom a po strate podania v piatom geme prehrával 2:3. Slovenský daviscupový reprezentant síce hneď vzápätí kontroval rebrejkom, no v koncovke setu slávil úspech 32-ročný Američan. Za stavu 6:5 po skvelom voleji prelomil podanie Lacka a následne premenil hneď prvý setbal. Lacko mal možnosť vynútiť si tajbrejk, no Blake zahral tri priame body z podania vrátane dvoch es. Druhé dejstvo bolo jasne v réžii Blakea, ktorý kvalitne podával i returnoval a vďaka väčšej agresivite dominoval aj v dlhších výmenách od základnej čiary.

Na začiatku tretieho setu za stavu 30:0 pre Lacka zápas prerušili pre dážď. Vyše dvojhodinová prestávka slovenskému tenistovi pomohla. Lacko pridal na agresivite, začalo mu fungovať prvé podanie a po brejku v šiestom geme získal tretí set vo svoj prospech. Na začiatku štvrtého dejstva sa po rýchlom brejku ujal vedenia 2:0, Blake však potom za búrlivého aplauzu publika získal päť gemov v rade a zabezpečil si postup do 2. kola. Za stavu 5:3 premenil Američan po víťaznom forhende pri vlastnom podaní v poradí štvrtý mečbal.



muži - dvojhra - 1. kolo:

James Blake (USA) - Lukáš LACKO (SR) 7:5, 6:2, 3:6, 6:3