Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Zápas hviezd NBA sa bude budúci rok hrať v starom formáte

Hráči Los Angeles Lakers LeBron James (vpravo) a Anthony Davis počas zápasu zámorskej NBA Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 25. októbra 2023 v Denveri. Foto: TASR/AP

Vedenie NBA zatiaľ nešpecifikovalo, či sa k starému formátu vracia na stálo. Zápas hviezd je na programe 18. februára v Indianapolise.

Los Angeles 26. októbra (TASR) - Zápas hviezd zámorskej basketbalovej NBA sa v prebiehajúcom ročníku vráti k starému formátu. V dueli sa proti sebe predstavia najlepší hráči Západnej a Východnej konferencie v klasických 12-minútových štvrtinách.

V uplynulých rokoch bol na počesť zosnulej legendy LA Lakers Kobeho Bryanta vymyslený nový formát. Každá z úvodných troch štvrtín sa brala ako samostatný "mini zápas", keďže druhú aj tretiu začínali mužstvá za stavu 0:0. V záverečnej štvrtine sa potom obom tímom zrátali body. K získaným bodom vedúceho tímu sa prirátalo ďalších 24 (čo bolo číslo dresu Bryanta) a vznikol konečný počet bodov, ktorý bol potrebný na výhru v zápase. Zvíťazilo mužstvo, ktoré dosiahlo stanovený počet bodov ako prvé. Kapitáni tímu zvolení fanúšikmi si mohli vyberať akýchkoľvek spoluhráčov bez ohľadu na pozíciu a príslušnosť ku konferencii.

Vedenie NBA zatiaľ nešpecifikovalo, či sa k starému formátu vracia na stálo. Zápas hviezd je na programe 18. februára v Indianapolise. Informácie priniesla agentúra DPA.