Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Zápas miešanej štvorhry je podozrivý zo stávkarskeho podvodu

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Dobrú povesť tenisu narušili správy pred štartom Australian Open, podľa ktorých šestnásť tenistov zo svetovej Top 50 bolo v priebehu uplynulej dekády zapletených do ovplyvňovania výsledkov zápasov.

Melbourne 25. januára (TASR) - Zápas miešanej štvorhry na tenisovom grandslame Australian Open sa stal terčom podozrenia zo stávkarskeho podvodu. Upozornila na to online stávková kancelária, ktorá zaznamenala zvýšený záujem o zápas, ktorý by za normálnych okolností patril k málo populárnym pre stávkujúcich. Informovala agentúra dpa.

Spoločnosť Pinnacle Sports kontaktovala podľa New York Times organizátorov turnaja v Melbourne z dôvodu, že krátko pred zápasom španielskeho a poľsko-českého páru vsadilo malé množstvo tipujúcich veľké sumy na prehru Lary Arruabarrenovej a Davida Marrera. Španielska dvojica podľahla páru Andrea Hlaváčkova a Lukasz Kubot 0:6, 3:6, keď prvý set trval len 20 minút. Marrero zdôvodnil hladkú prehru zranením kolena.

Dobrú povesť tenisu narušili správy krátko pred štartom Australian Open, podľa ktorých šestnásť tenistov zo svetovej Top 50 bolo v priebehu uplynulej dekády zapletených do ovplyvňovania výsledkov zápasov. Podľa britskej televíznej stanice BBC a americkej mediálnej spoločnosti Buzzfeed svedčia o tom tajné dokumenty.

Mená hráčov nezverejnili, no údajne sú medzi nimi aj viacerí grandslamoví šampióni. Osem zo 16 podozrivých hráčov teraz štartuje na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne. BBC a Buzzfeed tvrdia, že zmanipulované boli aj viaceré zápasy na prestížnom Wimbledone. Predstavitelia Asociácie tenisových profesionálov (ATP) a Jednotky pre tenisovú integritu (TIU) však tieto informácie dementovali.