Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Vo Varšave sa predstavia siedmi Slováci

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V kategórii do 72 kg bude súťažiť Leoš Drmola a do 77 kg Denis Horváth.

Varšava 18. apríla (TASR) - V pondelok štartuje prvé vrcholné podujatie v zápasení v tejto sezóne. Na majstrovstvách Európy vo Varšave sa predstavia siedmi slovenskí reprezentanti – štyri voľnoštýliari, dvaja klasici a jedna žena.

V poľskej metropole prídu ako prví na rad zápasníci vo voľnom štýle. SR budú reprezentovať Daniel Chomanič v hmotnostnej kategórii do 70 kg, Tajmuraz Salkazanov (74 kg), Achsarbek Gulajev (79 kg) a Boris Makojev (86 kg). Dvadsaťosemročný Makojev bude vo Varšave obhajovať bronz z vlanňajšieho európskeho šampionátu v Ríme, okrem toho má v zbierke aj striebro z MS 2017 v Paríži. Na nedávnej európskej kvalifikácii v Budapešti mu iba tesne unikla olympijská miestenka, keď obsadil tretie miesto, na OH v Toku sa kvalifikovali obaja finalisti.

Medailové ambície má vo Varšave aj Salkazanov do 74 kg, v roku 2019 si odniesol z MS v Nursultane bronzovú medailu v neolympijskej kategórii do 79 kg. V novej kategórii už získal bronz na decembrovom Svetovom pohári v Belehrade, ktorý bol náhradou za zrušené MS. Gulajev (79 kg) bude chcieť nadviazať na úspechy zo šampionátov do 23 rokov, z ktorých má striebro z MS a dve striebra z ME. Všetky však získal v nižšej váhovej kategórii do 74 kg.

Medzi ženami bude slovenské farby hájiť Zsuzsanna Molnárová do 72 kg. Molnárová je šampiónka z kadetských ME 2018, na vlaňajšom SP v Belehrade si vybojovala bronzovú medailu. Na záver ME sa predstavia borci v grécko-rímskom štýle. V kategórii do 72 kg bude súťažiť Leoš Drmola a do 77 kg Denis Horváth.

Nominácia SR na ME vo Varšave:



Voľný štýl:

70 kg - Daniel Chomanič (19.4.)

74 kg - Tajmuraz Salkazanov (20.4.)

79 kg - Achsarbek Gulajev (19.4.)

86 kg - Boris Makojev (20.4.)

Ženské zápasenie:

72 kg - Zsuzsanna Molnárová (22.4.)

Grécko-rímsky štýl:

72 kg - Leoš Drmola (24.4.)

77 kg - Denis Horváth (23.4.)